0 Deljenj 1414 Ogledov

Tragedija v Koprivnici, umrl je legendarni rokometaš

21. February, 2021 22:21
1414 Ogledov

Strašna tragedija je prizadela hrvaški rokomet. Legendarni hrvaški rokometaš Zlatko Saračević (59) je umrl v  bolnišnici v Koprivnici, potem ko mu je postalo slabo po zmagi Podravke nad Lokomotivo! Medtem ko so njegove igralke slavili zmago nad velikimi tekmeci, se je začel Saračević počutil šibko. Po tekmi je domov odpeljal trenerko vratark Barbaro Stančin. Pri semaforju mu je postalo slabo in Barbara je takoj poklicala rešilca, piše Podravski list. Zdravniki na urgentnem oddelku koprivniške Splošne bolnišnice so ga oživljali celih 40 minut, žal pa so ga le razglasili za mrtvega. Kot poroča 24sata naj bi prišlo do srčne kapi.

Pred odhodom v bolnišnico je bil Saračević sicer presrečen nad zmago svoje ekipe, ki se je približala naslovu, pred tem pa je vodil Zagreb, Zamet in bil pomočnik v hrvaški reprezentanci, kot igralec pa znan kot fantastično desno krilo z uničujočo levico. Navsezadnje je bil član državne reprezentance, ki je leta 1996 v Atlanti senzacionalno osvojila olimpijsko zlato.

Z Jugoslavijo je osvojil bron na olimpijskih igrah v Seulu in svetovno zlato v Švici leta 1986. Že na začetku je bil temelj hrvaške reprezentance, s katero je je na svetovnem prvenstvu leta 1995 osvojil srebro na Islandiji in kasneje bron na Portugalskem. Igral je za Borac iz Banjaluke, Medveščak, Nimes, Bordeaux, Créteil, Istres, Zagreb, Veszprem in Zamet.

Več iz te kategorije