0 Deljenj 2151 Ogledov

Tadej Pogačar postal kralj Toura, Roglič spregovoril brez dlake na jeziku

20. September, 2020 21:38
2151 Ogledov

Slovenski kolesarski zvezdnik Primož Roglič (Jumbo-Visma) je po 21 etapah in treh tednih kolesarjenja po francoskih cestah osvojil končno drugo mesto na dirki vseh dirk. Na Touru je v hrbet gledal le rojaku Tadeju Pogačarju, ki mu je še enkrat čestital za veličastno zmago po sobotnem kronometru.

Tadej Pogačar je je postal prvi debitant po Francozu Laurentu Fignonu in letu 1983, ko je osvojil Tour. Obenem je postal sploh prvi kolesar, ki je oblekel rumeno majico najboljšega v skupni razvrstitvi, pikčasto za najboljšega hribolazca ter belo za najboljšega mladega kolesarja. Tako belo kot pikčasto majico uradno podeljujejo od leta 1975. Pogačar je najmlajši kolesar, ki je kdajkoli osvojil belo majico. V ponedeljek bo namreč dopolnil 22 let, lepšega darila za osebni praznik pa si ne bi mogel predstavljati, potem ko je na sončni strani Alp spisal eno največjih športnih zgodb.

«Super ponosen sem. Ponosen sem na to, kar smo uspeli narediti tako sam kot tudi ekipa, ki je prikazala zares super predstave skozi vse tri tedne. Nobene stvari ne bi spremenil, nič ni obžalovanja, najboljši je zmagal, zato iskrene čestitke Tadeju. Mi pa gremo naprej,« je za RTV Slovenija pod odrom za zmagovalce dejal 30-letni Kisovčan.

Več iz te kategorije