0 Deljenj 1039 Ogledov

SVET MOTOKROSA ZAVIT V ČRNO Nekdanji svetovni prvak umrl med reševanjem psa

7. May, 2018 21:08
1039 Ogledov

BRUSELJ – Svet motokrosa, še posebno pa belgijske ljubitelje tega športa, je pretresla novica o smrti nekdanjega svetovnega prvaka Erica Geboersa, ki je utonil med poskusom reševanja svojega psa.

Tragična nesreča se je zgodila v nedeljo zvečer na jezeru v bližini mesta Mol na severu države, ko je 55-letni nekdanji dirkač, po končani karieri pa uspešen vodja moštev in prireditelj dirk, med jadranjem skočil v vodo, da bi rešil svojega psa. A na površje ga ni bilo več, po dolgem iskanju pa so ga našli šele danes, poroča belgijska agencija Belga.

Geboers je bil zvezdnik motokrosa v osemdesetih letih prejšnjega stoletja, ko je prevladoval na svetovni sceni in postal prvi dirkač, ki je osvojil naslove v vseh treh takratnih razredih, do 125, 250 in 500 ccm. Skupno je osvojil pet naslovov svetovnega prvaka, zadnjega leta 1990 v najmočnejšem razredu, po končani karieri pa je postal vodja Suzukijeve ekipe, pozneje pa je bil eden glavnih pri izvedbi dirke v belgijskem Namurju in nazadnje v Lommelu, kjer zdaj potekajo belgijske preizkušnje svetovnega prvenstva.

S še dvema legendama belgijskega motokrosa Joelom Smetsom in Stefanom Evertsom je vodil tudi državni program za spodbujanje motokrosa pri mladih, pod njegovim vodstvom sta se v vrhunska dirkača razvila tudi Clement Desalle in Kevin Strijbos.

Več iz te kategorije