0 Deljenj 1773 Ogledov

ŠOKANTNO Srečku Katancu 1,1 milijona evrov za nič dela

25. October, 2017 9:53
1773 Ogledov
mediaspeed.net

LJUBLJANA – »Jaz vidim svetlo prihodnost. Kako se bodo fantje razvijali, je pa zelo pomembno, ker dela v reprezentanci v principu ni. Za to tekmo smo imeli samo pol treninga, in to je to. Odigrali so dobro, izgubili smo, svetovnega prvenstva ni, žal, dali smo vse od sebe.« Za službo selektorja pri slovenski nogometni reprezentanci, kjer v principu ni dela, je od 2013. do 2016. pobral več kot 1,1 milijona evrov.

Ker je Srečko Katanec sam dejal, da ni delal, je plača 25 tisoč evrov na mesec, četudi je bilo od nje treba odšteti še prispevke državi, naravnost sanjska.

Žal pa Katanec reprezentance ni zapustil v sanjskih razmerah, Slovenije pod njegovi vodstvom ni bilo na evropskem prvenstvu lani, zdaj pa se selektorju z izbrano vrsto ni uspelo uvrstiti niti na svetovno prvenstvo v Rusiji prihodnje leto. To pomeni, da je brez finančnih injekcij za uspešno uvrstitev na veliko tekmovanje ostala tudi Nogometna zveza Slovenije. Posebno poglavje v slovenski nogometni pravljici, ki se je s Katančevim dobro plačanim brezdeljem sprevrgla v nočno moro, pa so novinarji, ki do Katanca kljub porazni selektorski bilanci očitno čutijo strahospoštovanje.

Tako se je Urban Laurenčič, ko ga je trenutno najbolj znana slovenska novinarka Tanja Gobec vprašala, koliko zasluži Katanec, z besedami »Ali se to govori?« obrnil k sokomentatorju Sašu Udoviču, ki je ocenil, da je govoriti o številkah neumestno. Mi nismo takšnega mnenja.

Za Katančev milijon in še čez so navijači slovenske
nogometne reprezentance v zadnjih letih ostali
brez evropskega in svetovnega prvenstva.

Več iz te kategorije