0 Deljenj 1267 Ogledov
AFP

SLOVO OD EVROPE Prvenec Tavaresa za remi Maribora in velik zaslužek

6. December, 2017 23:39
1267 Ogledov

Nogometaši Maribora so v šestem, zadnjem krogu skupinskega dela evropske lige prvakov (skupina E) v Ljudskem vrtu remizirali s Sevillo z 1:1 (1:0).

Stadion Ljudski vrt, gledalcev 12.000, sodniki: Hategan, Sovre, Gheorge (vsi Romunija).

Strelca: 1:0 Tavares (10.), 1:1 Ganso (75.).

NK Maribor: Handanović, Billong, Šuler, Vrhovec, Pihler (od 79. Vršič), Kabha, Tavares, Bajde, Milec, Viler, Bohar (od 88. Hotič).

Sevilla: Rico, Kjaer, Lenglet, Krohn-Dehli (od 59. Ganso), Ben Yedder (od 77. Muriel), Banega, Correa, Pizarro, Sarabia, Escudero, Mercado (od 70. Jesus Navas).

Rumeni kartoni: Pihler, Bohar, Milec.

Mariborčani, ki so tretjič v zgodovini igrali v skupinskem delu lige prvakov, niso imeli pred tekmo ničesar izgubiti, saj so bili že obsojeni na četrto mesto v skupini in s tem na izpad iz tekmovanja, Sevilli je za napredovanje zadostoval že remi. Ker je bil Liverpool doma s kar 7:0 precej boljši od Spartaka, so gostje igrali povsem neobremenjeno in ob koncu drugega polčasa prišli do izenačenja.

Mariborčani so začeli zelo napadalno in povedli že v 10. minuti. Martin Milec je podal z desne stani na drugo vratnico, kjer je bil najvišji v skoku Marcos Tavares, ki je s treh metrov z glavo zadel za svoj prvi gol v ligi prvakov. Po rekordu v slovenski ligi s 131 goli je kapetan vijoličastih mrežo nasprotnikov prvič zatresel tudi v skupinskem delu najelitnejšega evropskega nogometnega tekmovanja.

Španci so izenačili po strelu rezervista Gansa v 75. minuti. Pri strelu od daleč se je žoga nerodno odbila in zletela pod Handanovićevo roko v gol. Ganso je bil znova nevaren pred mariborskim golom v 82. minuti, a ni dobro zadel žoge.

Mariborčani so še poskušali, saj so se želeli od domačih navijačev posloviti z zmago, ko je v zadnjih minutah Gregor Bajde z desne strani lepo podal pred gol, a je Dare Vršič le malo zamudil lepo podajo.

Dodajmo, da je nov remi Mariboru prinesel dodatnega pol milijona evrov zaslužka, skupno pa 1,5 milijona zgolj za iztržene točke.

Več iz te kategorije