0 Deljenj 1455 Ogledov

Slovenska pravljica v Planici se nadaljuje, besede trenerja Hrgote po tekmi dajo misliti

26. March, 2022 12:40
1455 Ogledov

Žiga Jelar, Peter Prevc, Timi Zajc in Anže Lanišek (1601,1 točke) so zmagovalci zadnje moštvene tekme sezone svetovnega pokala v smučarskih skokih v Planici. Slovenci so se pred 20.000 navijači pod Poncami sicer za zmago borili z Norvežani, a je Lanišek uspešno odbil napad Halvorja Egnerja Graneruda in njegovih 242 metrov, ter poletel do 237,5 m. Slovenci so na koncu skupaj nabrali 24,2 točke prednosti pred Norvežani ter 56,9 pred tretjeuvrščenimi Avstrijci, pri katerih je blestel svetovni rekorder Stefan Kraft.

»Veseli me, da fantje dobro skačejo, vendar vsakega takšnega dosežka ne smemo jemati samoumevno. Veliko je bilo dela skozi celotno sezono, da smo lahko prišli do teh uspehov,« je za TV Slovenija poudaril glavni trener slovenske vrste Robert Hrgota, katerega varovanci so se v točkovanju pokala narodov povzpeli že na drugo mesto. Za vodilnimi Avstrijci pred zadnjo tekmo sezone zaostajajo ‘le’ še za 194 točk.

V nedeljo bo v dolini pod Poncami le še zadnje dejanje sezone 2021/22 – posamična tekma najboljše trideseterice svetovnega pokala

Na zadnji tekmi bosta padli dve končni odločitvi; v boju za veliki kristalni globus ima vodilni Japonec Ryoyu Kobayashi pred prvim izzivalcem Nemcem Karlom Geigerjem 89 točk naskoka. Prav tako bo znan najboljši letalec sezone, saj ima Jelar v boju za mali globus 20 točk prednosti pred rojakom Zajcem in 30 pred svetovnim rekorderjem Avstrijcem Stefanom Kraftom.

Več iz te kategorije