0 Deljenj 1811 Ogledov

Slovenija v velikem finalu s Srbijo

16. September, 2017 2:35
1811 Ogledov

ISTANBUL – Košarkarji Srbije so drugi finalisti evropskega prvenstva 2017. V današnjem drugem polfinalu v Istanbulu so premagali Rusijo s 87:79 (25:20, 48:34, 66:57) in si zagotovili nedeljski boj za zlato medaljo s Slovenijo.

Potem ko je Slovenija v četrtek razmontirala in ponižala nosilce zlate medalje z zadnjega EP, so ljubitelji športa nestrpno pričakovali še današnji drugi polfinale, da bi dobili dogovor na pomembno vprašanje: kdo bo skušal Sloveniji preprečiti pot na vrh Evrope?

Odgovor se glasi: Srbija. Srbi so v današnjem polfinalu premagali Ruse s 87:79 ter si priigrali nedeljski veliki finale, poraženim Rusom pa ostaja boj proti ranjeni španski zasedbi za tolažilno nagrado v obliki brona.

Odločilni tekmi letošnjega eurobasketa bosta v nedeljo popoldne in zvečer: najprej ob 16. uri mali finale med Španijo in Rusijo, ob 20.30 pa še vrhunec tekmovanja, prvič na dosedanjih EP tudi s Slovenijo, ki lahko le še nadgradi že doslej največji uspeh v zgodovini.

Bogdanović vzel stvari v svoje roke

Vprašanja o zmagovalcu na koncu ni bilo, so pa Rusi poskrbeli še za dva vroča trenutka v dvorani Sinan Erdem. Prvič sedem minut pred koncem tekme, ko so znižali na 65:69, štiri minute pred koncem so se na krilih svojega najboljšega Šveda in njegovi šesti trojki približali celo le na minus dva (73:75).

A takrat je stvari v svoje roke spet vzel Bogdan Bogdanović, najprej zadel trojko, v naslednjem napadu pa še koš in ruskega odpora je bilo konec, končni izid pa dokaj zanesljiva zmaga Srbije za osem. V finalu se bosta pomerili ekipi, ki imata skupaj doslej na EP le en poraz: Slovenija nobenega, Srbija pa enega v predtekmovanju proti Rusiji (72:75), za katerega pa se je danes učinkovito oddolžila.

Aleksej Šved s 33 točkami je bil na koncu premalo za uspeh Rusije, nekoliko bolj je izstopal le še Voroncevič s 14. Pri zmagovalcih sta se strelsko najbolj učinkovitemu Bogdanoviću pridružila še Marjanović z 18 ter Vladimir Lučić s 16.

STA

Več iz te kategorije