0 Deljenj 2363 Ogledov

Slovenci razbili skromno Litvo

5. September, 2017 0:54
2363 Ogledov
NZS

LJUBLJANA – Slovenska nogometna reprezentanca je na osmi tekmi kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2018 v Stožicah premagala Litvo s 4:0 (1:0). Za Slovenijo so zadeli Josip Iličić dvakrat, obakrat z bele točke, Benjamin Verbič in Valter Birsa. Naslednja, predzadnja tekma izbrance Srečka Katanca čaka 5. oktobra v Londonu proti Angliji.

Stadion Stožice, gledalcev 6230, sodniki: Kovacs, Marinescu in Artene (vsi Romunija).

Strelci: 1:0 Iličić (25./11m), 2:0 Iličić (61./11 m), 3:0 Verbič (82.), 4:0 Birsa (90.).

Slovenija: Oblak, Viler, Cesar, Mevlja, Skubic, Rotman, Verbič, Kurtić, Repas (od 86. Vetrih), Iličić (od 85. Matavž), Šporar (od 63. Birsa).

Litva: Šetkus, Borovskij, Kijanskas (od 79. Girdvainis), Klimavičius, Vaitkunas, Kuklys, Novikovas, Šernas (od 80. Verbickas), Slivka, Valskis (od 65. Spalvis), Černych.

Rumeni kartoni: Cesar, Verbič; Klimavičius, Slivka, Šernas, Vaitkunas.

Rdeči karton: /.

Slovenska vrsta se je po petkovem porazu na Slovaškem in slabi igri tokrat v Stožicah gledalcem oddolžila s (pričakovano) zmago proti roko na srce skromni Litvi. Junak tekme je bil Josip Iličić, ki je bil ob dveh zadetkih z bele točke tudi najnevarnejši nogometaš na tekmi.

Slovenija, ki je po šestih medsebojnih tekmah z Litvo poravnana (dve zmagi, dva poraza, dva neodločena izida), ima tako po osmih tekmah 14 točk, toliko kot Škotska. Točko več ima Slovaška, Anglija pa vodi z 20 točkami. Do konca kvalifikacij Slovence ob Angliji čaka še domača tekma s Škotsko.

 

Iličić je v 25. minuti pa je poskrbel za vodilni zadetek. Prav nad njim je Linas Klimavičius v kazenskem prostoru storil prekršek, nogometaš Atalante pa je sam uspešno izvedel najstrožjo kazen.

Uvod drugega polčasa je minil v raztrgani igri, v 61. minuti pa so Slovenci podvojili prednost. Gostujoči vratar Ernestas Šetkus je storil prekršek nad debitantom Janon Repasom v kazenskem prostoru, še drugo najstrožjo kazen pa je uspešno izvedel Iličić.

V 82. minuti je Slovenija potrdila zmago, potem ko je v kazenski prostor po dvojni podaji lepo vtekel  Verbič in žogo spodkopal čez Šetkusa. V 90. minuti z roba kazenskega prostora zadel še Valter Birsa in tako postavil piko na i visoki zmagi.

Več iz te kategorije