0 Deljenj 216 Ogledov

RONALDO PO DOMNEVNEM ANALNEM POSILSTVU V HUDIH TEŽAVAH Grozi mu dosmrtni zapor

2. oktober, 2018 9:34
216 Ogledov

Eden največjih zvezdnikov sodobnega nogometa Cristiano Ronaldo je obtožbe o posilstvu, ki naj bi ga zagrešil pred devetimi leti v eni od hotelskih sob v Las Vegasu, označil za lažne novice. Ronaldo je kategorično zavrnil obtožbe v videu, ki ga je objavil na Instagramu, poroča britanski BBC.

“Želijo se promovirati, tako da zlorabljajo moje ime. To je nekaj povsem normalnega,” se je portugalski napadalec, ki trenutno igra za torinski Juventus, zelo mirno odzval na obtožbe, ki so se septembra razširile po svetovnem spletu. Dokler so bile obtožbe stvar debate na forumih in rumenih spletnih portalih, se Ronaldo ni zganil. Pravno pa je zadeve za zaščito svojega dobrega imena nemudoma sprožil, ko je vročo zgodbo znova pograbil nemški Der Spiegel. Ronaldovi pravni zastopniki so že napovedali, da bodo tožili revijo, ki je prva od resnih medijev objavila zgodbo o domnevnem posilstvu.

V 99 odstotkih dober fant

Der Spiegel objavlja pričanje zdaj 34-letne Američanke Kathryn Mayorga, ki trdi, da jo je portugalski nogometni zvezdnik poleti 2009 posilil v hotelski sobi v Las Vegasu. Leto po dogodku naj bi poskušala doseči izvensodno poravnavo, zvezdnik pa naj bi ji plačal 375.000 dolarjev za molk, da zgodbe ne bi poslala v javnost. Nemški časnik Der Spiegel trdi, da ima dokumente, ki potrjujejo besede Američanke. Mayorga je prvič javno spregovorila o svojih obtožbah in povedala svojo stran zgodbe izpred devetih let. Trdi, da jo je danes 33-letni nogometaš posilil analno. Pravi, da ni imel kondoma in da jo je pozneje vprašal, ali jo je kaj bolelo, se ji opravičil in dejal da je v 99 odstotkih dober fant. A tisti 1 odstotek … Pri Der Spieglu trdijo, da imajo dostop do pisma, ki ga je Mayorga v mesecih po srečanju napisala Ronaldu in v katerem je predstavila svojo zgodbo in občutja. Njeni odvetniki sedaj iščejo pravne luknje v tem dogovoru o nerazkrivanju podatkov v javnosti, ki bi lahko bil neveljaven.

Verjetno eno najhujših kršitev osebnih pravic v zadnjih letih

Po drugi strani pa je Ronaldov odvetnik Christian Schertz pisanje Der Spiegla označil za “očitno nezakonito”. Ronaldov zastopnik bo iskal odškodnino za “moralno škodo” za “verjetno eno najhujših kršitev osebnih pravic v zadnjih letih”. Zanimivo je, da se je zgodba v javnosti pojavila v letu, ko se je kapetan portugalske nogometne reprezentance poslovil od španskega nogometa in madridskega velikana Reala ter se preselil na Apeninski polotok in se pridružil stari dami. Der Spiegel je sicer prvi o posilstvu poročal že pred letom in pol. Zgodbo je osnoval na dokumentih, ki jih je pridobil na spletni strani Football Leaks. Objavo zgodbe povezujejo z gibanjem #MeToo. 2009 je bilo sicer leto, ko je Ronaldo v do takrat največjem prestopu Manchester United zamenjal z Realom.

Ronaldo lahko dobi dosmrtni zapor z možnostjo na pogojne po desetih letih, če se obtožbe izkažejo za resnične.

Mogoče vas bo zanimalo

MARJANA (27) NI BILO VIDETI OD ZAČETKA NOVEMBRA Policija preklicuje iskanje
Črno
3 Ogledov
Črno
3 Ogledov

MARJANA (27) NI BILO VIDETI OD ZAČETKA NOVEMBRA Policija preklicuje iskanje

User One - 15. december, 2018 9:37

Policisti preklicujejo iskanje 27-letnega Marjana Severja, ki so ga pogrešali od začetka novembra. Pogrešanega so namreč našli, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

ŠOK! Televizija predvaja finalni teden, tekmovalka Kmetije pa zapeljala v smrt
Črno
75 Ogledov
Črno
75 Ogledov

ŠOK! Televizija predvaja finalni teden, tekmovalka Kmetije pa zapeljala v smrt

Marjanca Scheicher - 15. december, 2018 8:34

V hudi prometni nesreči je umrla komaj 24-letna zvezdnica resničnostnih šovov. Usodna je bila prometna nesreča. Rumeni mediji na Hrvaškem so zaviti v črno, umrla je 24-letna…

GROZLJIVA SMRT V ZGORNJEM NEGONJU Zapeljal  z vozišča in zgrmel v globel
Črno
14 Ogledov
Črno
14 Ogledov

GROZLJIVA SMRT V ZGORNJEM NEGONJU Zapeljal  z vozišča in zgrmel v globel

User One - 15. december, 2018 7:20

V prometni nesreči v Zgornjem Negonju, na območju Policijske postaje Rogaška Slatina, je umrl 64-letni voznik osebnega vozila. Voznik, ki je včeraj okoli 18.50 iz neznanega razloga zapeljal …

Več iz te kategorije