0 Deljenj 871 Ogledov

Prvi dan priprav huda poškodba najboljšega alpskega smučarja

17. August, 2017 8:28
871 Ogledov

SALZBURG – Prvi dan snežnih priprav pred začetkom nove sezone se ni končal srečno za avstrijskega smučarskega asa Marcela Hirscherja, ki je davi v padcu med treningom slaloma na ledeniku Mölltal utrpel zlom gležnja na levi nogi. Po poročanju avstrijske tiskovne agencije APA bo imel Hirscher vsaj šest tednov nogo v mavcu.

Največjega avstrijskega športnega zvezdnika ta hip so po poškodbi s helikopterjem prepeljali v bolnišnico v Salzburgu. Iz avstrijske smučarske zveze so sporočili, da operativni poseg ni predviden.

Hirscher je najboljši alpski smučar zadnjih nekaj let. Avstrijski as, specialist za slalomske in veleslalomske zavoje, je minulo sezono končal z rekordnim šestim zaporednim naslovom skupnega zmagovalca svetovnega pokala v alpskem smučanju ter z osvojenima malima kristalnima globusoma v slalomu in veleslalomu. Februarja, na svetovnem prvenstvu v Sankt Moritzu, je osvojil tudi zlati kolajni v slalomu in veleslalomu ter srebro v kombinaciji. Vsega skupaj je v svetovnem pokalu zbral že 45 zmag.

Čeprav je poškodba prvega avstrijskega zvezdnika pomenila veliki šok pred začetkom nove sezone, katere vrhunec bodo zimske olimpijske igre prihodnjega februarja v Južni Koreji, pa je 28-letni Salzburžan poškodbo sprejel s humorjem. Prek twitterja je čivknil: »Čas za počitek!« Tvitu je dodal fotografijo, na kateri leži na napihnjeni blazini v bazenu z berglami. Na fotografiji pa je dobro vidna mavčna obloga, ki mu seže od prstov do skoraj kolena.

time for a break ?

A post shared by Marcel Hirscher (@marcel__hirscher) on

Sezona svetovnega pokala se bo začela konec oktobra s tradicionalnim veleslalomskim uvodom v Söldnu.

STA

Več iz te kategorije