0 Deljenj 475 Ogledov

PRED KVALIFIKAIJAMI ZA SP Dončić in Dragić v Stožicah

26. junij, 2018 7:26
475 Ogledov
STA

Prijetno opravilo, ki ga je imela slovenska košarkarska reprezentanca v predsedniški palači, ko je iz rok predsednika Boruta Pahorja prejela zlati red za zasluge, je nekoliko skazila novica, da se tretjega ciklusa kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2019 ne bo udeležil Luka Dončić. Igralci pravijo, da so to bolj ali manj pričakovali.

Slovenija bo morala zelo pomembni tekmi v Stožicah proti Španiji v četrtek ter v nedeljo s Črno Goro odigrati brez treh glavnih stebrov zlate medalje iz Turčije – Gorana Dragića, ki je zaključil reprezentančno kariero, Anthonyja Randolpha, ki zdravstveno ni v optimalni formi, ter Luke Dončića, ki mu novi delodajalci iz Teksasa niso dovolili odhoda v izbrano vrsto.

Selektor Rado Trifunović je priznal, da je pričakoval takšen razplet. “Trenirali in pripravljali smo se tako, kot da Dončića ne bo. Načrt B je bil, da bo Luka prišel in nam prinesel dodano vrednost, a žal se to ni zgodilo. Zadnje dni smo bili v navezi z njim, njegovim menedžerjem in vodstvom Dallasa, ki je izrazilo željo, da se Luka odpočije po naporni sezoni. Hkrati pa Luka sploh še nima podpisane pogodbe z Mavericks, ker se te lahko po pravilih lige NBA podpisujejo šele po 7. juliju. To pomeni, da sploh ni zavarovan, da ga tudi KZS ne more zavarovati,” pravi Trifunović.

Glavni pogajalec z Dallasom in menedžerjem Luke Dončića Billom Duffyjem je bil generalni sekretar KZS Rašo Nesterović. O možnostih igranja za Slovenijo se je začel pogovarjati že pred meseci, v zadnjih dneh pa je dobil potrditev, da je Luka Dončić tako pomemben del velikega posla, da ga Dallas enostavno ne želi ogroziti. Hkrati so junijske kvalifikacije v tako nerodnem terminu, da Dončić nima pogodbe in ga tako KZS sploh ne more zavarovati. Je pa Nesterović zato sporočil novico, da bo Luka Dončić prišel v Stožice in s tribune spodbujal soigralce.

Tam, se pravi med gledalci, bo tudi Goran Dragić, ki je v teh dneh polno zaposlen na Rogli, kjer sodeluje na svojem petem košarkarskem kampu za osnovnošolce.

Mogoče vas bo zanimalo

FOTO: Nesreča zaprla izvoz z avtoceste
Črno
17 Ogledov
Črno
17 Ogledov

FOTO: Nesreča zaprla izvoz z avtoceste

User One - 15. december, 2019 19:15

Ob 15.04 so v Spodnjih Škofijah, občina Koper, gasilci JZ GB Koper posredovali po prometni nesreči, v kateri je bilo udeleženo eno vozilo, ena oseba je bila…

Malce pred finalom Kmetije umrla letošnja udeleženka šova
Rumeno
242 Ogledov
Rumeno
242 Ogledov

Malce pred finalom Kmetije umrla letošnja udeleženka šova

User One - 15. december, 2019 18:09

Ksenija Sešel, ki se je Sloveniji predstavila v letošnji sezoni šova Kmetija, je pred kamerami razkrila svoj boj z rakom na materničnem vratu. Žal se je po…

Voznik pri komaj 23. letih z avtom v beton, z njim je bil tudi 22-letnik
Črno
60 Ogledov
Črno
60 Ogledov

Voznik pri komaj 23. letih z avtom v beton, z njim je bil tudi 22-letnik

User One - 15. december, 2019 15:31

Včeraj, 14. decembra ob 21.26 uri, so policiste OKC PU Nova Gorica obravnavali prometno nesrečo II. kategorije v Novi Gorici in v kateri je bilo udeleženo osebno…

Več iz te kategorije