0 Deljenj 1217 Ogledov

Padla je končna odločitev v primeru Đoković! Najboljši teniški igralec na svetu mora zapustiti Avstralijo

16. January, 2022 9:05
1217 Ogledov
youtube

Avstralsko zvezno sodišče je danes zavrnilo predlog Novaka Đokovića za ponovno priznanje njegove vize za vstop v državo. Prvi teniški igralec sveta bo po večdnevnem sporu z avstralskimi oblastmi glede pravice, da vstopi v državo pred prvim turnirjem za veliki slam sezone, odprtim prvenstvom Avstralije, moral zapustiti državo.

Strogi ukrepi za zajezitev pandemije

S tem se je končal večdnevni spor Srba z avstralskimi oblasti glede njegovega vstopa v državo kot necepljena oseba na podlagi posebne zdravstvene izjeme za igranje na OP Avstralije. Izjemo je utemeljil z nedavno prebolelostjo covida-19.

Avstralci so bili namreč v zadnjih dveh letih deležni izjemno strogih ukrepov za zajezitev pandemije na svetu, vključno z dolgimi zaprtji države in omejitvami za vrnitev Avstralcev iz tujine, ki tako zelo dolgo niso mogli obiskati svojcev. Ob sprostitvi nekaterih ukrepov so se v zadnjih mesecih množično cepili – precepljenost v državi je trenutno več kot 91-odstotna in raste.

Tričlanski senat sodišča je sprejel soglasno odločitev, da se Đokovićev zahtevek zavrne. Tenisač je namreč zahteval ponovno priznanje njegove vize, ki jo je v petek z izvršnim sklepom na podlagi javnega interesa preklical avstralski minister za priseljence Alex Hawke. Đokovićeva pravna ekipa je pri tem trdila, da je sklep neracionalen, poroča avstralski časnik The Age.

Sodišče je to zavrnilo. V postopku to sicer ni tehtalo ministrove utemeljitve, temveč zgolj zakonitost sprejetega sklepa. Z odločitvijo je Đoković izčrpal pravna sredstva in bo moral zapustiti državo.

Več iz te kategorije