0 Deljenj 698 Ogledov
AFP

OLIMPIJSKE IGRE Afera v slovenski reprezentanci, branilka brona izvisela

12. February, 2018 10:40
698 Ogledov

Smučarska tekačica Vesna Fabjan, dobitnica bronaste kolajne v sprintu s prejšnjih olimpijskih iger v Sočiju, v Pyeonchangu, kjer je nosila slovensko zastavo na svečanem odprtju, ne bo nastopila na posamični sprinterski tekmi.

 Vodstvo reprezentance se je odločilo, da v ekipo na sprinterski tekmi v klasični tehniki v postavo uvrsti Anamarijo Lampič, Katjo Višnar, Alenko Čebašek in Niko Razinger.

“Tekma v Planici je bila izbirna tekma, vemo, katere so bile tam najboljše,” so izbiro komentirali v slovenskem vodstvu, a kot pravi Fabjanova, sama o tem ne ve ničesar in ne skriva jeze ter razočaranja, zna se zgoditi, da je v Pyeonchang prišla le za nošenje zastave.

V slovenskem taboru seveda največ pričakujejo od mlade Lampičeve, ki je lani v močno okrnjeni konkurenci tu zmagala, takrat je tudi zabeležila zadnjo slovensko uvrstitev v finale, in od izkušene Višnarjeve, brez možnosti pa nista niti preostali dve. “Tihi cilj je finale, tam pa se potem lahko zgodi marsikaj. Težko bo, bomo videli,” so si enotni v slovenskem taboru.

 

Več iz te kategorije