0 Deljenj 1239 Ogledov 1 Comments
STA

OGLEJTE SI ENO NAJVEČJIH KRAJ V ZGODOVINI ROKOMETA Slovenci po sodniški burleski brez zmage nad Nemci

16. January, 2018 13:03
1239 Ogledov 1

ZAGREB – Slovenska moška rokometna reprezentanca je na današnji tekmi drugega kroga evropskega prvenstva v Zagrebu igrala neodločeno z Nemčijo s 25:25 (15:10).

* Arena Zagreb, gledalcev 6500, sodnika: Gatelis in Mazeika (oba Litva).
* Slovenija: Skok, Lesjak, Blagotinšek 4, Verdinek, Marguč, Kavtičnik 3 (1), Janc 4 (1), Potočnik, Cingesar 1, Zarabec 5, Bezjak 3, Grebenc, Žabič, Mačkovšek 4, Mlakar 1, Suholežnik.
* Nemčija: Heinevetter, Wolff, Gensheimer 7 (2), Wiencek, Reichmann 4 (2), Pekeler 2, Weinhold 2, Roscheck, Weber 3, Fäth, Groetzki 4, Hafner 1, Janke, Kühn 1, Kohlbacher, Drux 1.
* Sedemmetrovke: Slovenija 4 (2), Nemčija 9 (5).
* Izključitve: Slovenija 18, Nemčija 6 minut.
* Rdeči karton: Blagotinšek (60.).

Privržence slovenskih rokometašev poraz na uvodni tekmi proti Makedoncem ni odvrnil od množičnega prihoda v hrvaško prestolnico. Navkljub razočaranju po prvi tekmi je več kot tri tisoč slovenskih navijačev bilo priča spektakularni tekmi z izjemno dramatično in neverjetno dolgo končnico.

Zadnja minuta je bila izjemno dramatična in polna preobratov. Slovenska klop je najprej zahtevala minuto odmora, po prekršku nad Zarabcem pa je sedemmetrovko realiziral Kavtičnik za vodstvom s 24:23. Nemška klop je prav tako za zadnji napad zahtevala minuto odmora, po njej pa je Paul Drux 12 sekund pred koncem izenačil na 24:24. Slovenci so po golu izpeljali bliskovit nasprotni napad in prek Janca povišali na 25:24, veliko veselje pa jim je pokvaril litovski sodniški par in Sloveniji preprečil, da bi prvič v zgodovini na velikih turnirjih premagali Nemčijo.

V slovenski reprezentanci je bil najbolj učinkovit Miha Zarabec s petimi goli, po štiri so prispevali Blaž Blagotinšek, Blaž Janc in Borut Mačkovšek.

Več iz te kategorije