0 Deljenj 4862 Ogledov

Odprto pismo naslovljeno na Čeferina: Imate družino in otroke. Peljite njih na stadion!

12. April, 2020 9:04
4862 Ogledov

Belgijska nogometna zveza (URBSFA) je objavila, da se pogovarja z Evropsko nogometno zvezo (Uefa), da bi našli konstruktivno rešitev po najavi belgijske strani, da namerava predčasno končati sezono, čemur Uefa nasprotuje. Belgijko nogometno prvenstvo bi bilo prvo na stari celini, ki bi se v krizi novega korovavirusa končalo predčasno. To pomeni, da bi naslov belgijskega prvaka osvojil Club Brugge, ki ima po 29 krogih 15 točk prednosti pred Gentom.

In ravno eden izmed navijačev nesojenega belgijskega prvaka je na Aleksandra Čeferina, predsednika UEFE, naslovil odprto pismo. Med drugim mu očita, da prestavitev Evropskega prvenstva ni poteza solidarnosti, temveč poizkus zaščite njegovega denarja. »Imate družino in otroke. Zdi se mi, da hčerko. Ali bi jo, gospod Čeferin, letos pustili na javne prireditve? Če ste dober oče, verjetno ne. Ali bi ji pustili, da je del dogajanja, v katerem sodeluje tako število ljudi, kot je nogometna tekma?« je zapisal.

Na koncu ga opomni, naj sprejme pametno odločitev, pa čeprav ga bo finančno prizadela, saj nenazadnje nogomet ni nič brez navijačev.

 

 

 

Več iz te kategorije