0 Deljenj 849 Ogledov

Nogometaš Ivan z brco ubil kokoš! Ne boste verjeli, kaj ga čaka

6. November, 2019 21:02
849 Ogledov

Hrvaško društvo za zaščito živali je danes napovedalo, da bodo zaradi kaznivega dejanja uboja in trpinčenja živali kazensko ovadili nogometaša Ivana Gazdeka, ki je na nogometni zelenici med nižjeligaško tekmo z nogo namenoma brcnil kokoš in jo ubil. Ob tem so spomnili, da je za tovrstno kaznivo dejanje predvidena tudi zaporna kazen.

Osupli smo zaradi nešportnega in nehumanega obnašanja Gazdeka, ki je med tekmo druge lige sisaško-moslavške županije namenoma ubil kokoš, so zapisali v današnjem sporočilu za javnost združenja Prijatelji životinja.

Trdijo, da je mladi nogometaš stekel proti kokošim, ki so zašle na nogometno igrišče, ter eno od njih, ki ji ni uspelo pravočasno pobegniti, brcnil z nogo in jo ubil. Nato jo je vrgel z igrišča. Sodnik mu je zaradi tega podelil rdeči karton, v njegovem klubu pa so napovedali, da ga ne bodo dodatno kaznovali.

V društvu menijo, da se je nogometaš do živali, ki je poginila v bolečinah, obnašal kot strahopetec. Ostro so obsodili dogodek in napovedali, da bodo Gazdeka kazensko ovadili zaradi uboja ali trpinčenja živali. Za tovrstno kaznivo dejanje je na Hrvaškem predvidena kazen tudi do enega leta zapora. Menijo, da je kršil tudi zakon o prekrških, ki za trpinčenje živali v javnosti predvideva denarno kazen.

Objavili so tudi fotografije dogodka in poudarili, da bi bilo kaznovanje tovrstnega nasilja pomembno tudi kot sporočilo, da za nobeno nasilje ni opravičila. Zato so zavrnili pojasnilo Gazdeka, da je bilo njegovo ravnanje posledica stresa med tekmo.

Spomnili so na primer iz leta 2013 iz Argentine, ko je klub CS Bella Vista izključil svojega nogometaša, ker je psa, ki je pritekel na igrišče, zgrabil za vrat in ga vrgel v ograjo.

Več iz te kategorije