0 Deljenj 896 Ogledov

Najboljši slovenski atleta mesec dni pred OI ostal brez trenerja, razlog njegovo dekle

16. June, 2021 13:17
896 Ogledov

Dvaindvajsetletni Kristjan Čeh, najboljši slovenski atlet ta čas, se je 37 dni pred začetkom olimpijskih iger v Tokiu razšel s svojim trenerjem Gorazdom Rajherjem. Slovenski rekorder v metu diska je dejal, da Rajher ni želel, da bi na treningih sodelovala Anna Maria Orel, metalko kladiva iz Estonije in njegovo dekle. Novega trenerja še nima. »Zaradi različnih pogledov, s kom lahko treniram, je prišlo do prehitrih reakcij tako na moji kot na trenerjevi strani. Zahteval je, da pri treningu ni mojega dekleta. Orlove, metalke kladiva iz Estonije. To je bil glavni razlog, zato sva se razšla,« je dejal Čeh.

Kaj pravi trener?

»Nič ni bilo na osebni travni, ni bilo kakšnega spora, moja vrata so še vedno odprta. Kristjan ni sprejel načina dela, tega, da ne meša posla s privatnim življenjem. Ko smo to želeli predstaviti, je dejal, da mu grenimo življenje. Mogoče smo šli nekoliko ostro, da ne more trenirati z Orlovo, ki ga moti med treningi. On ni sprejel, da ima trening vrhunskega atleta svoje pogoje in zahteve, tudi odrekanja. Sam sem še vedno pripravljen delati z njim, to sem povedal vsem. A sem bil vedno načelen, vedno sem zahteval maksimum od sebe in to pričakujem tudi od drugih,« je pojasnil Rajher, vseh sedem let Čehove tekmovalne poti njegov edini trener.

Konec sodelovanja tudi z manegerjem

Ptujčan Čeh je 27. maja na Ptuju v metu diska z 69,52 m postavil slovenski rekord, ki je sedaj tudi nov mlajši članski evropski rekord in je še vedno drugi izid sezone na svetu.  Pravi, da  v Tokio ne bo šel s preveliki pričakovanji in cilji. Čeh je maja končal tudi sodelovanje s svojim managerjem Aldom Inom Ilešičem, nekdanjim kolesarjem, ki je med drugim tudi predsednik ptujskega atletskega kluba, katerega član je tudi Čeh.

Več iz te kategorije