0 Deljenj 2961 Ogledov

Na pripravah ugasnilo življenje življenje mlade članice slovenske reprezentance

11. August, 2022 14:57
2961 Ogledov

S Smučarske zveze Slovenija so sporočili žalostno vest, da je na pripravah na Norveškem v tragični nesreči ugasnilo življenje mlade članice A  slovenske reprezentance v teku na smučeh Hane Mazi Jamnik.

»Trenutno so vse naše misli pri družini, ki ji izrekamo globoko sožalje. Prosim vas, da v teh težkih trenutkih spoštujete zasebnost družine in članov reprezentance, ki so nad dogodkom pretreseni,« so v izjavi za javnost zapisali pri krovni slovenski smučarski organizaciji.

Kaj se je zgodilo?

V Kranjčanko je malo pred deveto uro med treningom na rolkah v predoru Botshei na cesti med Forsandom in Joerpelandom trčil tovornjak. Kot poroča Sportal, so ponesrečenko s helikopterjem odpeljali v bolnišnico v Stavanger, kjer pa zdravnikom ni uspelo rešiti njenega življenja.

Ena najbolj perspektivnih tekmovalk

Mazi Jamnikova je bila ena najbolj perspektivnih tekmovalk v smučarskem in rolkarskem teku. Lani je na svetovnem prvenstvu na tekaških rolkah v Italiji osvojila zlato in srebrno odličje v mladinski konkurenci. Naslov svetovne mladinske prvakinje je osvojila v drsalni tehniki, naslov podprvakinje pa v klasični tehniki.

Več iz te kategorije