0 Deljenj 744 Ogledov

Mladi vratar lige NHL umrl v bizarni nesreči ob praznovanju 4. julija

6. July, 2021 8:50
744 Ogledov

Hokejski vratar Matiss Kivlenieks, član NHL ekipe Colubus Blue Jackests, je izgubil življenje v tragični nesreči, so danes sporočili iz kluba. Latvijski vratar je umrl zaradi spleta nesrečnih dogodkov na zabavi ob ameriškem prazniku 4. julija v predmestju Detroita.

Usoden udarec z glavo 

Po prvih informacijah naj bi bil za mladega vratarja, ki je letos dobil tudi priložnost na svetovnem prvenstvu v domači Rigi, usoden zdrs na robu bazena. Tja so se nekateri udeleženci zabave umaknili, potem ko je zaradi nepravilnega delovanja ognjemeta prišlo do manjše eksplozije. Za 24-letnika naj bi bil usoden udarec z glavo ob betonska tla.

A ameriški portal ESPN poroča, da je po Kivlenkieks umrl zaradi poškodb prsnega koša, ki jih je dobil že ob eksploziji ognjemeta.

V ligi NHL sicer odigral le osem tekem

»Pretreseni smo ob izgubi Matissa Kivlenieksa. Bil je izjemen mlad igralec, vedno je vse sprejemal z nasmeškom in v štirih letih z nami je pustil neizbrisen pečat,« je ob tragičnem dogodku sporočil predsednik kluba John Davidson.

Kivlenieks je v ligi NHL sicer odigral le osem tekem, navijači latvijske reprezentance pa so si ga zapomnili predvsem zaradi letošnjega nastopa na SP elitne skupine. V Rigi je branil na štirih tekmah, na prvi s Kanado pa je ustavil vseh 38 strelov za zgodovinsko prvo zmago (2:0) Latvije proti tej ekipi na velikih tekmovanjih.

Več iz te kategorije