0 Deljenj 1363 Ogledov

Madžarski olimpijec umrl zaradi koronavirusa v starosti 51 let! Bil je ‘antivakser’

25. January, 2022 9:17
1363 Ogledov
youtube

Dobitnik zlate medalje v gimnastiki  na olimpijskih igrah v Sydneyju leta 2000 in srebrne olimpijske medalje iz Atlante štiri leta prej, 51-letni madžarski telovadec Szilveszter Csollany, je umrl, potem ko je bil prejšnji mesec hospitaliziran zaradi koronavirusa, poroča Reuters.

Sodeč po njegovih objavah na Facebooku je Csollany nasprotoval cepljenju. Delil je različne objave proti cepivom iz drugih profilov. Ena takih je bila vest z romunskega portala Informatialiber, v kateri je pisalo, da so izraelska cepiva velik neuspeh in da veliko ljudi, ki so prejeli tretji odmerek, konča v bolnišnicah. Vseeno madžarski Blikk piše, da je Csollany prejel vektorsko cepivo Janssen, a šele, ko je v začetku novembra zbolel za koronavirusom. Cepivo je prejel dva tedna preden je končal v bolnišnici, to pa ni bilo dovolj, da bi zdravilo pravočasno zagotovilo ustrezno zaščito njegovemu telesu.

Csollany je osvojil zlato tudi na svetovnem prvenstvu 2002 v domačem Debrecenu, na svetovnih prvenstvih je sicer osvojil še pet srebrnih medalj. Leta 2000 ga je Madžarska razglasila za športnika leta v tej državi. Leta 2004 se je upokojil in postal trener otroške gimnastike.

Več iz te kategorije