0 Deljenj 178 Ogledov

KEK NI VEČ TRENER RIJEKE Je čas da sede na klop Slovenije?

6. oktober, 2018 18:31
178 Ogledov

 Slovenski strokovnjak Matjaž Kek ni več trener hrvaškega prvoligaša Rijeke, poroča reški Novi list. Kot piše omenjeni časnik, je Kek ostal brez službe po prvenstvenem porazu proti Gorici (1:2), po katerem je odstopil z mesta trenerja.

Rijeka bo ostala njegov klub

“Po tekmi sem se slišal s predsednikom Damirjem Miškovićem in od tega trenutka dalje nisem več trener Rijeke. Jaz najbolj odgovarjam za rezultate, v tem trenutku pa je treba nekaj zamenjati. Rijeka bo ostala moj klub, hvala vsem, ampak odhajam,” je na novinarski konferenci po omenjeni tekmi dejal Kek in zapustil prizorišče.

Rijeki v tej sezoni ne gre nič po načrtih, znova je ostala brez tekem v skupinskem delu evropske lige, v domačem prvenstvu pa je na petem mestu s sedmimi točkami zaostanka za vodilnim Dinamom, ki ima tekmo manj. Pod vprašajem naj bi bila tudi služba športnega direktorja Srećka Juričića.

Sedeminpetdesetletni Kek je sicer na Reki deloval vse od februarja 2013, lani je podaljšal pogodbo do junija 2020, in tam požel številne simpatije, nenazadnje je v sezoni 2016/17 Rijeko popeljal tako do njenega prvega državnega naslova kot tudi pokalnega. Z njo je sicer osvojil še en pokal in hrvaški superpokal 2014.

V sezonah 2013/14 in 2014/15 je ekipo vodil v skupinskem delu evropske lige, bil pa je večkrat izbran za najboljšega trenerja na Hrvaškem in tudi v Sloveniji.

Pečat pustil tudi v Sloveniji

Kek je sicer v igralski karieri kot branilec največji pečat pustil v Mariboru, ki ga je pozneje tudi uspešno vodil do leta 2004. Zatem je bil selektor slovenske vrste do 15 in 16 let ter tudi članske, s katero se je prebil na svetovno prvenstvo 2010 v Južnoafriško republiko. V letih 2011 in 2012 je vodil še savdijski Al-Ittihad.

Mogoče vas bo zanimalo

MARJANA (27) NI BILO VIDETI OD ZAČETKA NOVEMBRA Policija preklicuje iskanje
Črno
5 Ogledov
Črno
5 Ogledov

MARJANA (27) NI BILO VIDETI OD ZAČETKA NOVEMBRA Policija preklicuje iskanje

User One - 15. december, 2018 9:37

Policisti preklicujejo iskanje 27-letnega Marjana Severja, ki so ga pogrešali od začetka novembra. Pogrešanega so namreč našli, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

ŠOK! Televizija predvaja finalni teden, tekmovalka Kmetije pa zapeljala v smrt
Črno
81 Ogledov
Črno
81 Ogledov

ŠOK! Televizija predvaja finalni teden, tekmovalka Kmetije pa zapeljala v smrt

Marjanca Scheicher - 15. december, 2018 8:34

V hudi prometni nesreči je umrla komaj 24-letna zvezdnica resničnostnih šovov. Usodna je bila prometna nesreča. Rumeni mediji na Hrvaškem so zaviti v črno, umrla je 24-letna…

GROZLJIVA SMRT V ZGORNJEM NEGONJU Zapeljal  z vozišča in zgrmel v globel
Črno
15 Ogledov
Črno
15 Ogledov

GROZLJIVA SMRT V ZGORNJEM NEGONJU Zapeljal  z vozišča in zgrmel v globel

User One - 15. december, 2018 7:20

V prometni nesreči v Zgornjem Negonju, na območju Policijske postaje Rogaška Slatina, je umrl 64-letni voznik osebnega vozila. Voznik, ki je včeraj okoli 18.50 iz neznanega razloga zapeljal …

Več iz te kategorije