0 Deljenj 51 Ogledov

KEK NI VEČ TRENER RIJEKE Je čas da sede na klop Slovenije?

6. oktober, 2018 18:31
51 Ogledov

 Slovenski strokovnjak Matjaž Kek ni več trener hrvaškega prvoligaša Rijeke, poroča reški Novi list. Kot piše omenjeni časnik, je Kek ostal brez službe po prvenstvenem porazu proti Gorici (1:2), po katerem je odstopil z mesta trenerja.

Rijeka bo ostala njegov klub

“Po tekmi sem se slišal s predsednikom Damirjem Miškovićem in od tega trenutka dalje nisem več trener Rijeke. Jaz najbolj odgovarjam za rezultate, v tem trenutku pa je treba nekaj zamenjati. Rijeka bo ostala moj klub, hvala vsem, ampak odhajam,” je na novinarski konferenci po omenjeni tekmi dejal Kek in zapustil prizorišče.

Rijeki v tej sezoni ne gre nič po načrtih, znova je ostala brez tekem v skupinskem delu evropske lige, v domačem prvenstvu pa je na petem mestu s sedmimi točkami zaostanka za vodilnim Dinamom, ki ima tekmo manj. Pod vprašajem naj bi bila tudi služba športnega direktorja Srećka Juričića.

Sedeminpetdesetletni Kek je sicer na Reki deloval vse od februarja 2013, lani je podaljšal pogodbo do junija 2020, in tam požel številne simpatije, nenazadnje je v sezoni 2016/17 Rijeko popeljal tako do njenega prvega državnega naslova kot tudi pokalnega. Z njo je sicer osvojil še en pokal in hrvaški superpokal 2014.

V sezonah 2013/14 in 2014/15 je ekipo vodil v skupinskem delu evropske lige, bil pa je večkrat izbran za najboljšega trenerja na Hrvaškem in tudi v Sloveniji.

Pečat pustil tudi v Sloveniji

Kek je sicer v igralski karieri kot branilec največji pečat pustil v Mariboru, ki ga je pozneje tudi uspešno vodil do leta 2004. Zatem je bil selektor slovenske vrste do 15 in 16 let ter tudi članske, s katero se je prebil na svetovno prvenstvo 2010 v Južnoafriško republiko. V letih 2011 in 2012 je vodil še savdijski Al-Ittihad.

Mogoče vas bo zanimalo

PIJANA IZOLJANKA POŠKODOVALA SEDEM VOZIL Nato se je odpravila v gostilno
Črno
5 Ogledov
Črno
5 Ogledov

PIJANA IZOLJANKA POŠKODOVALA SEDEM VOZIL Nato se je odpravila v gostilno

User One - 15. oktober, 2018 18:58

V soboto popoldan so se koprski policisti odzvali na obvestilo, da je neka ženska na parkirišču trčila v gostilno in odšla. Policisti so po prihodu na kraj…

V PLANINI ODJEKNILO Urad za zaščito poroča o terorističnem napadu
Črno
29 Ogledov
Črno
29 Ogledov

V PLANINI ODJEKNILO Urad za zaščito poroča o terorističnem napadu

User One - 15. oktober, 2018 13:09

Teroristični napadi, bel prah,'' … se glasi zapis na uradu za zaščito in reševanje. Medtem policija sporoča,  da so jih danes malo pred 10. uro obvestili, da je…

POČILO NA ŠTAJERSKI AVTOCESTI Prišlo do naleta več vozil, cesta je zaprta
Črno
125 Ogledov
Črno
125 Ogledov

POČILO NA ŠTAJERSKI AVTOCESTI Prišlo do naleta več vozil, cesta je zaprta

User One - 15. oktober, 2018 12:09

Štajerska avtocesta bo po podatkih prometnoinformacijskega centra zaradi prometne nesreče zaprta med priključkoma Celje - zahod in Celje - center v smeri Maribora najmanj do 13. ure.…

Več iz te kategorije