0 Deljenj 1094 Ogledov

Kane pokopal slovenske upe po mundialu

5. October, 2017 22:59
1094 Ogledov

LONDON – Slovenska nogometna reprezentanca je v Londonu na predzadnji tekmi kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2018 izgubila proti Angliji z 0:1 (0:0). Edini gol na tekmi je v tretji minuti sodniškega dodatka dosegel Harry Kane. Izbrance Srečka Katanca zadnja tekma čaka v nedeljo, ko bodo v Stožicah gostili Škotsko.

Stadion Wembley, gledalcev 61.558, sodniki: Zwayer, Schiffner in Achmüller (vsi Nemčija).

Strelec: 1:0 Kane (9.).

Anglija: Hart, Bertrand, Cahill, Stones, Walker, Dier, Henderson, Rashford, Sterling (od 85. Keane), Oxlade-Chamberlain (od 64. Lingard), Kane.

Slovenija: Oblak, Jokić, Cesar, Mevlja, Struna, Krhin, Rotman (od 79. Matavž), Iličić, Verbič, Bezjak (od 72. Repas), Šporar (od 55. Birsa).

Rumeni kartoni: Stones; Krhin, Mevlja, Rotman, Struna, Birsa.

Rdeči karton: /.

Slovenci so s porazom praktično ostali brez možnosti za osvojitev prvih dveh mest v skupini F, ki vodita na SP oziroma v dodatne kvalifikacije. V zadnjem krogu bodo namreč Slovaki, ki imajo po porazu na Škotskem še vedno točko prednosti pred Slovenijo, gostili odpisano Malto. Angleži pa so se z zmago že prebili na mundial, ki bo v Rusiji.

Uspešno branjenje pa je bilo tudi praktično vse, kar so pokazali Slovenci v prvem polčasu, katerih nevarnejšega napada praktično ni bilo. Na drugi strani niso mogli biti zadovoljni niti Angleži, ki so sicer imeli pričakovano pobudo, večjo posest žoge, toda v napadu so delovali precej brez idej.

Tudi v uvodu drugega polčasa se ni spremenilo nič bistvenega – s tem, da so Angleži delali še več napak, Slovenci pa so še naprej čakali na priložnost za protinapad. V 84. minuti pa je za nekaj razburjenja poskrbel Tim Matavž, ki je stekel proti Joe Hartu, a bil za malenkost prepočasen. V 89. minuti je nekaj razburljivosti v tekmo vnesel še eden izmed navijačev, ki je pritekel na zelenico, že v tretji minuti sodniškega dodatka pa so Slovenci doživeli hladen tuš. Po podaji z desne strani se je pred vrati znašel Kane in iz bližine zadel za peto zmago Angležev na šestih medsebojnih tekmah.

STA

Več iz te kategorije