0 Deljenj 1138 Ogledov
AFP

IMA DVE ZMAGI V SVETOVNEM POKALU IN SREBRO S SP Olimpijske igre so bile moje sanje, tumor jih odplaknil kot dež

13. January, 2018 12:33
1138 Ogledov

MILANO – Italijanska alpska smučarka Elena Fanchini je v petek sporočila, da ne bo nastopila na olimpijskih igrah v Pyeongchangu, ki bi bile njene četrte. Razlog je tumor, ki so ji ga našli na pregledih v bolnišnici v Bergamu.

“Našli so ji tvorbo, ki pa se da pozdraviti. Želimo, da se Elena zaveda, da smo z njo in njeno družino in da čakamo na njeno vrnitev na smučišča,” so sporočili iz italijanske zveze, pri čemer pa niso navedli, kje se tumor nahaja.

“Vsak se spopada s težkimi časi, ki življenje postavljajo na preizkušnjo. Vsekakor mi ni lahko, ko pomislim, koliko odrekanja je bilo zaradi olimpijskih iger. Igre so bile moje sanje, zdaj pa jih odplaknilo kot dež. Pred mano je nov, zelo resen izziv, verjamem, da se bom z njim znala spoprijeti. Verjamem, da se bom vrnila močnejša. Upam, da že naslednje leto,” je optimistična ena od treh sester Fanchini.

Elena Fanchini ima do zdaj dve zmagi v svetovnem pokalu (Lake Louise 2006 in Cortina 2015) in štiri uvrstitve na zmagovalni oder, vse v smuku. Leta 2005 je na svetovnem prvenstvu v Bormiu v smuku osvojila srebrno kolajno.

Več iz te kategorije