0 Deljenj 1285 Ogledov

Francozi so svetovni prvaki!

15. July, 2018 19:15
1285 Ogledov
facebook.com/fifaworldcup

V izredno napetem finalu svetovnega prvenstva v nogometu v Moskvi so lovoriko osvojili galski petelini! Francoska reprezentanca je tako tako kot leta 1998 vnovič premagala Hrvaško in dokazala, da je v sanjski formi. S tem so Francozi osvojili drugo lovoriko svetovnega prvaka v nogometu.

Prvi avtogol v korist Francije je v 19. minuti zadel nogometaš Mario Mandžukić, ki je sicer zaslužen za to, da so Hrvati sploh prišli v finale. Razočaranje Hrvatov ni dolgo trajalo saj je v 28. minuti gol za Hrvaško zadel Ivan Perišić in izenačil rezultat na 1:1. Že 10 minut kasneje pa je francoski nogometni zvezdnik Antoine Griezmannzadel enajstmetrovko, s katero je Francija povedla z 2:1.

V 59. minuti drugega polčasa je francoski nogometaš Paul Pogba zadel gol in francosko vodstvo povečal na 3:1. Ni dolgo trajalo, ko je Kylian Mbappe premagal mrežo hrvaškega vratarja Danijela Subašića in za Francijo zadel četrti gol. Hrvaška stran je v 69. minuti odgovorila na visoko vodstvo galskih petelinov, ko je Mandžukić zadel gol in francosko vodstvo znižal na 4:2. Tekma se je končala s 4:2 z zmago galskih petelinov.

Luka Modrič najboljši nogometaš SP

Zvezdnik hrvaške nogometne reprezentance Luka Modrić je postal najboljši nogometaš svetovnega prvenstva v Rusiji. Za najboljšega mladega nogometaša so razglasili Francoza Kyliana Mbappeja. Najboljši strelec je s šestimi goli postal Anglež Harry Kane, najboljši vratar pa je postal Belgijec Thibaut Courtois.

 

Več iz te kategorije