0 Deljenj 18841 Ogledov

Fant nesrečno umrle Hane (19) odprl srce: Načrtovala sva najino življenje in želela sva biti skupaj do konca

12. August, 2022 17:12
18841 Ogledov

Kot smo včeraj poročali, je na pripravah na Norveškem v tragični nesreči umrla mlada članica slovenske reprezentance A v smučarskem teku Hana Mazi Jamnik, stara komaj 19 let.

https://intelligent-chebyshev.65-108-229-32.plesk.page/sport/na-pripravah-ugasnilo-zivljenje-zivljenje-mlade-clanice-slovenske-reprezentance/

Kaj se je zgodilo?

V Kranjčanko je včeraj malo pred deveto uro med treningom na rolkah v predoru Botshei na cesti med Forsandom in Joerpelandom trčil tovornjak.  Po poročanju TV2 se je nesreča zgodila v četrtek v bližini mesta Jorpeland, približno 430 km jugozahodno od Osla. »Zgodilo se je v majhnem tunelu,« je dejal policijski tožilec Sveinung Andersen. Zdravniki so hudo ranjeno odpeljali v najbližjo bolnišnico. »Žal njenega življenja ni bilo mogoče rešiti. V bolnišnici so jo razglasili za mrtvo,« je dejal Andersen.

Mladi športnici v slovo

Še posebej tragično: nadarjena tekačica je bila prvič na pripravah z odraslo reprezentanco za prihajajočo sezono in domače svetovno prvenstvo v Planici. Na družabnih omrežjih je odjeknilo na stotine žalnih sporočil. »Vedno boš v naših mislih. Pogrešali te bomo,« je ob tragični novici objavila slovenska reprezentanca v smučarskem teku. Še posebej čustveno se je od Hane poslovil njen prijatelj in in moštveni kolega Anže Gros. V objavi na Instagramu je zapisal: »Načrtovala sva najino življenje in želela sva biti skupaj do konca. Pogrešal bom tvoje objeme in zabavne stvari, ki sva jih počela skupaj. Nehal bo filozofirati o teku na smučeh in življenju nasploh.« Objavo je končal z ‘ljubim te’.

Več iz te kategorije