0 Deljenj 1002 Ogledov

DOPINŠKI ŠKANDAL V SLOVENIJI Gre za znani atletski imeni

5. April, 2018 10:35
1002 Ogledov
iStock

MARIBOR – Včeraj je odjeknila novica, da so mariborski kriminalisti v sklopu dlje časa trajajoče preiskave domnevnega prometa s prepovedanimi poživili opravili tri hišne preiskave in pridržali dve osebi. Po poročanju Večera je eden od pridržanih zdravstveni delavec, ki ga sumijo, da je v UKC Maribor kradel preparate za potrebe dopinga, eden od kupcev naj bi bil atletski trener.

Mediji medtem poročajo, da je osumljeni zdravstveni delavec, ki je v UKC Maribor zaposlen na pljučnem oddelku, od tam pa naj bi odtujil več kemičnih substanc in jih kot športna poživila prodajal na črnem trgu, Boris Špes. Slednjega se boste spomnili kot nekdanjega tekača na srednje proge, ki se je z dopingom, takrat v znanstvene namene, ironično, srečal že med študijem. Leta 2011 je namreč magistriral s temo Doping v severovzhodnem delu Slovenije kot splošen družbeni problem in nevarnost za zdravje ljudi!?

Po neuradnih domnevah naj bi šlo za krvni doping, pri čemer so dopisali, da naj bi trener s preparati “oskrboval rekreativce in tekmovalce, ki so po bližnjici želeli doseči boljše rezultate”.  Glavni odjemalec je znano trenersko ime atletov na dolge proge in rekreativnega teka, sicer član Atletskega društva Štajerska Maribor, Igor Šalamun.

Več iz te kategorije