0 Deljenj 908 Ogledov

Domžalčanom le malo zmanjkalo do senzacije

17. August, 2017 22:37
908 Ogledov

LJUBLJANA – Nogometaši Domžal so na prvi tekmi 4. predkroga evropske lige v Stožicah igrali neodločeno 1:1 (1:0) proti Marseillu. Za Domžale je zadel Amedej Vetrih, za goste pa Morgan Sanson. Povratna tekma bo na sporedu prihodnji četrtek v Franciji.

* Stadion Stožice, gledalcev 10.243, sodniki: Madden, Ross in Mather (vsi Škotska).

* Strelca: 1:0 Vetrih (12.), 2:0 Sanson (63.).

* Domžale: Milić, Klemenčič, Blažič, Širok, Balkovec, Husmani, Ibričić (od 90. Žužek), Vetrih, Repas, Firer (od 73. Franjić), Bizjak (od 88. Ožbolt).

* Marseille: Mandanda, Evra, Rami, Sertic, Sakai, Lopez (od 84. Anguissa). Luiz Gustavo, Sanson, Thauvin (od 75. Njie), Ocampos, Germain (od 87. Cabella).

* Rumena kartona: Cabella, Evra.

* Rdeči karton: /.

Izbranci Simona Rožmana so pred rekordnim številom gledalcev, kar zadeva domžalske domače tekme, gostili nekdanjega evropskega prvaka, ki je bil v očeh mnogih poznavalcev nesporni favorit. A slednji v prvem polčasu ni upravičil tega, še več, domžalski nogometaši so z napadalnim pristopom navdušili prisotne in tudi povedli. V drugem polčasu so gosti sicer izenačili, kljub temu pa so gostitelji pustili dober vtis in z dobrim izhodiščem odhajajo na odločilno tekmo za igranje v skupinskem delu evropske lige.

Domžalčani so tekmo začeli po željah svojih navijačev.  Že v 12. minuti pa so rumeni povedli, potem ko je Senijad Ibričić s prostega strela z leve strani žogo podal v kazenski prostor, Ivan Firer jo je podaljšal do Amedeja Vetriha, ki je iz bližine zadel za 1:0.

V 63. minuti so gosti izenačili, potem ko je Morgan Sanson dobil Thauvinovo podajo v kazenski prostor za domžalsko obrambno linijo in nato rutinirano premagal Milića.

Več iz te kategorije