0 Deljenj 7897 Ogledov

Završalo: Proti vladnim ukrepom za pomoč upokojencem, s.p.-jem in drugim skupinam, ki jih je prizadela kriza, v jakni za 1620 evrov!

24. March, 2020 11:06
7897 Ogledov

Vlada je sinoči sprejemala prvi sveženj ukrepov za pomoč prebivalcem in gospodarstvu, ki ga je ob epidemiji koronavirusa zamajala kriza. Posebni ukrepi naj bi bili namenjeni pomoči upokojencem in samostojnim podjetnikom.

Še preden so ukrepi, ki jih je pripravilo vladno posvetovalno telo, uskladili pa so ga šefi koalicijskih strank, pa so pred parlamentom posamezniki prižigali sveče, čeprav se je del slovenske javnosti pred lanskim 1. novembrom iz razloga škodovanja okolju, najbrž pod vplivom Grete Thunberg, zoperstavil prav prižiganju plastičnih sveč.

A završalo je kasneje, ko je ena od uporabnic Facebooka opozorila na pregrešno draga oblačila, v katerih je ena od protestnic nasprotovala vladni pomoči šibkim. Gre za bundo Moncler, ki po njenih informacijah stane kar 1620 evrov.

Druga uporabnica omrežja je ugotovila, da nosi prižigalka sveč proti pomoči prizadetim v krizi plašl, ki stane kar 2.180 evrov.

Nenavadno je tudi, da so bogata dekleta osovražene plastične sveže prižigale pred parlamentom, saj je ukrepe predlagal vlada, ki ima sedež na drugi lokaciji.

Žiga Turk je ob včerajšnji svečni akciji ocenil: “Za nekatere* je demokracija samo, če so njihovi na oblasti.”

Več iz te kategorije