0 Deljenj 220 Ogledov

Zakaj je Luka Mesec Ahilova peta zdrave pameti in zakaj njegove diplome ne boste našli

26. september, 2018 22:56
220 Ogledov

V Cobissu, virtualni knjižnici Slovenije, boste diplomsko nalogo ekstremnega levičarskega preganjalca uspešnih slovenskih podjetnikov Luke Meseca, ki se s svojo pomanjkljivo ekonomsko izobrazbo in očitno tudi pametjo te dni napada celo Igorja Akrapoviča, iskali zaman.

Trenutno študent ljubljanske ekonomske fakultete, kjer je vpisan že od leta 2013, po informacijah naših virov blizu fakulteti v vseh petih letih, odkar je študent fakultete, ni opravil prav veliko izpitov. Slišati je celo, da nobenega. Neuradno se naši sogovorniki s fakultete zato distancirajo od po mnenju mnogih najbolj neumne politične izjave o gospodarstvu zadnjega desetletja, da je “izvoz Ahilova peta slovenskega gospodarstva”, ki jo je v predvolilnem času ubesedil prav ekonomski analfabet Mesec.

Meščeve diplome v virtualni knjižnici ne boste našli, ker je končal program, kjer je ni bilo treba spisati, pojasnjujejo na Fakulteti za družbene vede (FDV). Vodja službe za odnose z javnostmi na FDV Nina Erjavec pojasnjuje: “Luka Mesec je diplomiral na programu Evropske študije – družboslovni vidiki in s tem pridobil strokovni naslov diplomant evropskih študij (UN). Študij je zaključil v skladu s pogoji za dokončanje študija, to so opravljene vse obveznosti po programu v obsegu 240 kreditnih točk. Program Evropske študije – družboslovni vidiki ni predvideval zaključne naloge.”

Da je ekonomija Ahilova peta Luke Meseca, pa razkrivajo tudi podatki, ki jih objavljamo v nadaljevanju. Na parlamentarni spletni strani se predstavlja kot direktor Inštituta za delavske študije. Evidenca Gvin razkriva, da gre za zavod, ki v času, ko ga je vodil njegov ustanovitelj Luka Mesec, ni imel ne zaposlenih ne prihodkov. Danes pa je v minusu in z dvesto dni blokiranimi računi.

Igor Akrapovič je že leta 2004 postal podjetnik leta. Leta 2014, ko je Mesec direktoroval zavodu brez zaposlenih in prihodkov, je Akrapovičeva krovna družba ustvarila 73 milijonov evrov prihodkov in zaposlovala 580 oseb, ustvarili so 5,7 milijona evrov dobička. Do lani pa so število zaposlenih povečali na 934 oseb, ustvarili pa so 13 milijonov evrov dobička.

Evidenca Gvin pokaže, da primerjava med na trgom superuspešnim Igorjem Akrapovičem, ki zaposluje na stotine ljudi in omogoča možnost preživetja stotinam slovenskih družin, in Luko Mescem, ki prejema plačo iz proračuna, ki ga polnijo Akrapovič in njegovi zaposleni, sploh ni mogoča.

Pa naj še kdo reče, da Luka Mesec ni Ahilova peta zdrave pameti!

 

 

Mogoče vas bo zanimalo

PIJANA IZOLJANKA POŠKODOVALA SEDEM VOZIL Nato se je odpravila v gostilno
Črno
5 Ogledov
Črno
5 Ogledov

PIJANA IZOLJANKA POŠKODOVALA SEDEM VOZIL Nato se je odpravila v gostilno

User One - 15. oktober, 2018 18:58

V soboto popoldan so se koprski policisti odzvali na obvestilo, da je neka ženska na parkirišču trčila v gostilno in odšla. Policisti so po prihodu na kraj…

V PLANINI ODJEKNILO Urad za zaščito poroča o terorističnem napadu
Črno
29 Ogledov
Črno
29 Ogledov

V PLANINI ODJEKNILO Urad za zaščito poroča o terorističnem napadu

User One - 15. oktober, 2018 13:09

Teroristični napadi, bel prah,'' … se glasi zapis na uradu za zaščito in reševanje. Medtem policija sporoča,  da so jih danes malo pred 10. uro obvestili, da je…

POČILO NA ŠTAJERSKI AVTOCESTI Prišlo do naleta več vozil, cesta je zaprta
Črno
125 Ogledov
Črno
125 Ogledov

POČILO NA ŠTAJERSKI AVTOCESTI Prišlo do naleta več vozil, cesta je zaprta

User One - 15. oktober, 2018 12:09

Štajerska avtocesta bo po podatkih prometnoinformacijskega centra zaradi prometne nesreče zaprta med priključkoma Celje - zahod in Celje - center v smeri Maribora najmanj do 13. ure.…

Več iz te kategorije