0 Deljenj 1093 Ogledov

Zakaj je Luka Mesec Ahilova peta zdrave pameti in zakaj njegove diplome ne boste našli

26. september, 2018 22:56
1093 Ogledov

V Cobissu, virtualni knjižnici Slovenije, boste diplomsko nalogo ekstremnega levičarskega preganjalca uspešnih slovenskih podjetnikov Luke Meseca, ki se s svojo pomanjkljivo ekonomsko izobrazbo in očitno tudi pametjo te dni napada celo Igorja Akrapoviča, iskali zaman.

Trenutno študent ljubljanske ekonomske fakultete, kjer je vpisan že od leta 2013, po informacijah naših virov blizu fakulteti v vseh petih letih, odkar je študent fakultete, ni opravil prav veliko izpitov. Slišati je celo, da nobenega. Neuradno se naši sogovorniki s fakultete zato distancirajo od po mnenju mnogih najbolj neumne politične izjave o gospodarstvu zadnjega desetletja, da je “izvoz Ahilova peta slovenskega gospodarstva”, ki jo je v predvolilnem času ubesedil prav ekonomski analfabet Mesec.

Meščeve diplome v virtualni knjižnici ne boste našli, ker je končal program, kjer je ni bilo treba spisati, pojasnjujejo na Fakulteti za družbene vede (FDV). Vodja službe za odnose z javnostmi na FDV Nina Erjavec pojasnjuje: “Luka Mesec je diplomiral na programu Evropske študije – družboslovni vidiki in s tem pridobil strokovni naslov diplomant evropskih študij (UN). Študij je zaključil v skladu s pogoji za dokončanje študija, to so opravljene vse obveznosti po programu v obsegu 240 kreditnih točk. Program Evropske študije – družboslovni vidiki ni predvideval zaključne naloge.”

Da je ekonomija Ahilova peta Luke Meseca, pa razkrivajo tudi podatki, ki jih objavljamo v nadaljevanju. Na parlamentarni spletni strani se predstavlja kot direktor Inštituta za delavske študije. Evidenca Gvin razkriva, da gre za zavod, ki v času, ko ga je vodil njegov ustanovitelj Luka Mesec, ni imel ne zaposlenih ne prihodkov. Danes pa je v minusu in z dvesto dni blokiranimi računi.

Igor Akrapovič je že leta 2004 postal podjetnik leta. Leta 2014, ko je Mesec direktoroval zavodu brez zaposlenih in prihodkov, je Akrapovičeva krovna družba ustvarila 73 milijonov evrov prihodkov in zaposlovala 580 oseb, ustvarili so 5,7 milijona evrov dobička. Do lani pa so število zaposlenih povečali na 934 oseb, ustvarili pa so 13 milijonov evrov dobička.

Evidenca Gvin pokaže, da primerjava med na trgom superuspešnim Igorjem Akrapovičem, ki zaposluje na stotine ljudi in omogoča možnost preživetja stotinam slovenskih družin, in Luko Mescem, ki prejema plačo iz proračuna, ki ga polnijo Akrapovič in njegovi zaposleni, sploh ni mogoča.

Pa naj še kdo reče, da Luka Mesec ni Ahilova peta zdrave pameti!

 

 

Mogoče vas bo zanimalo

»Z zlomljenim srcem z Nino sporočava, da je najin preljubi mali princ Viljem Julijan izgubil zadnjo bitko«
Rumeno
40 Ogledov
Rumeno
40 Ogledov

»Z zlomljenim srcem z Nino sporočava, da je najin preljubi mali princ Viljem Julijan izgubil zadnjo bitko«

User One - 19. maj, 2019 11:19

»Z zlomljenim srcem z Nino sporočava, da je najin preljubi mali princ Viljem Julijan danes v zgodnjih jutranjih urah izgubil zadnjo bitko z boleznijo,« je preko družbenih…

FOTO: S ceste »poletel« proti Bohinjskemu jezeru
Črno
46 Ogledov
Črno
46 Ogledov

FOTO: S ceste »poletel« proti Bohinjskemu jezeru

User One - 19. maj, 2019 8:55

V zadnjih dveh dneh so gorenjski policisti obravnavali 15 prometnih nesreč, včeraj zvečer pa so na vožnji dobili še voznika z 1,16 mg/l alkohola in ga pridržali.…

Pred finalom Evrovizije prišlo do škandala, žirija je bila razpuščena
Rumeno
37 Ogledov
Rumeno
37 Ogledov

Pred finalom Evrovizije prišlo do škandala, žirija je bila razpuščena

User One - 19. maj, 2019 8:15

Tik pred velikim finalom evrovizijske popevke 2019 v Tel Avivu je izbruhnil škandal, saj je beloruska žirija razkrila svoje glasovanje polfinala, piše Eurovoix. To je v nasprotju s…

Več iz te kategorije