0 Deljenj 8999 Ogledov

Za državni zavod ni krize: Breda Kutin z druščino direktorju zavoda na 120.000 EUR letne plače še 30% dodatek

26. March, 2020 17:48
8999 Ogledov

Razkrivamo škandal v državnem zavodu SIQ Ljubljana, s polnim imenom Slovenski institut za kakovost in meroslovje, Ljubljana, ki ga vodi Igor Likar, v svetu zavoda pa sedi med drugimi tudi šefica zveze potrošnikov Breda Kutin. Za Likarja in svet zavoda ni krize, razkriva pismo, v katerem k razumu ob zapisniku 49. seje Sveta SIQ poziva Matija Šešok, direktor operacij v družbi Iskra. Objavljamo ga v celoti.

Spoštovana gospa Breda Kutin in ostali člani sveta SIQ,

tovarne se zapirajo, ljudje izgubljajo službe, otroci ne hodijo v šolo, finančni trgi se sesuvajo, govori se o največji krizi po 2. Svetovni vojni, javna uprava si je plače znižala za 30%, ljudje se bojijo za službe, nabavne verige so pretrgane in še in še.

V industriji se na minute mučimo kako ohranjat delovna mesta v tem kaosu, vi (člani sveta zavoda) pa gospodu Likarju izglasujete na 120.000 EUR letne plače še 30% dodatek. In to v času, ko so v Sloveniji razglašene izredne razmere.

Na korespondenčni seji, za vodenje neprofitnega zavoda, ki je v 84% državni lasti.

To kar ste naredili je nedopustno in posmeh vsem državljankam in državljanom, predvsem pa situaciji v kateri smo se znašli.

Vse to v času, ko v državi veljajo izredne razmere in epidemija. Ko vsi v realnem sektorju rešujemo situacije iz minute v minuto, da se obdržimo nad vodo.

Pozivam vas gospod Likar, da se nemudoma odpoveste nagradi in da si do nadaljnjega plačo prostovoljno znižate za 30% osnovne plače. Članom sveta zavoda pa predlagam, da se do nadaljnjega odpovejo prejemu vseh sejnin, tako kot je to država uvedla oz. bo uvedla za člane NS v državnih podjetjih. Za mene štejte, da sem se sejninam odpovedal.

Kopiram še gospoda ministra Počivalška, gospoda državnega sekretarja Cantaruttija, gospoda Lahovnika in gospoda Gorjupa.

Pozivam k razumu.

Lep pozdrav,

Matija Šešok, 

direktor operacij

Iskra d.o.o.

Poslovne evidence pokažejo, da so ustanovitelji SIQ Ljubljana Republika Slovenija, GZS, Iskra, d.d., Zavarovalnica Triglav d.d., Gorenje d.o.o. in DSU d.o.o..

Vir: Gvin.

Spletna stran SIQ Ljubljana pa razkriva, da sploh še niso v letu 2020.

Vir: https://www.siq.si/categories/porocilo-siq/

Več iz te kategorije