0 Deljenj 1545 Ogledov
© Pahor, Kosorjeva in Tadić marca 2010 na Ptuju. Vir: http://www.nekdanji-pv.gov.si/2008-2012/nc/en/press_centre/news/article/252/4456/

Vroče informacije iz Srbije: FBI v Sloveniji preiskuje NLB

14. January, 2020 23:29
1545 Ogledov

Srbski Kurir, njihov slogan je, da so najbolj vpliven medij na Balkanu, je na naslovnico sredine izdaje napisal: “Tadićeva vlada vmešana v pranje denarja iz Irana?! FBI v Sloveniji preiskuje NLB”

To je naslovnica.

Vir: Kurir.rs

Slovenijo je v soboto presenetil skrivnostni pristanek letala ameriške administracije na Letališču Jožeta Pučnika. Ko se je polegel prvi šok in vznemirjenje ob ugibanju, ali je domovino obiskala prva dama ZDA Melania Trump, so pričele curljati neuradne informacije, da so v Sloveniji dejansko pristali agenti FBI, ki preiskujejo slovensko pranje denarja. Takoj smo krenili v akciji in pri slovenski policiji, ki jo vodi Tatjana Bobnar, najprej ob vprašanju “Ali lahko zanikate informacije, da slovenska policija sodeluje v preiskavi finančnih malverzacij, v katerih naj bi sodelovali tudi predstavniki srbskih oblasti,” naleteli na bizaren odgovor, citiramo: “Za več podatkov se prosimo obrnite na Veleposlaništvo ZDA v Ljubljani in/ali Fraport Slovenija.”

Dan kasneje, ko smo eksplicitno vprašanje ponovili, so odgovorili tole.

O pranju iranskega denarja v takrat še slovenski državni banki NLB, ko je bil predsednik vlade Borut Pahor, ki je danes predsednik države, smo obširneje pisali na povezavi.

Kako tesen je odnos med Pahorjem in Tadićem, pa pričajo številne javno objavljene fotografije. Marca 2010 sta se družila na Ptuju. Aprila 2011 se je Pahor kot predsednik vlade mudil pri Tadiću v Srbiji, o čemer priča objava na povezavi.

Objavlja jih tudi Pahor.


Mogoče vas bo zanimalo

Ne boste verjeli, kaj je pijan počel na parkirišču
Črno
60 Ogledov
Črno
60 Ogledov

Ne boste verjeli, kaj je pijan počel na parkirišču

User One - 29. November, 2021 15:08

Voznik osebnega vozila je v petek v Gornji Radgoni s svojim avtomobilom poškodoval tri vozila. Ko ga je policija ustavila, se je izkazalo, da je vozil opit.…

To so s snežnimi kepami počeli najstniki, posredovati je morala policija
Črno
54 Ogledov
Črno
54 Ogledov

To so s snežnimi kepami počeli najstniki, posredovati je morala policija

User One - 29. November, 2021 14:50

Škofjeloški policisti so včeraj na podlagi prijave izsledili najstnike, ki so na cesto metali snežene kepe. Policisti so seznanili starše in izrekli opozorila, sporočajo s PU Kranj.

FOTO: V gozdičku najdeno moško truplo: ga prepoznate?
Črno
151 Ogledov
Črno
151 Ogledov

FOTO: V gozdičku najdeno moško truplo: ga prepoznate?

User One - 29. November, 2021 11:44

Policisti ugotavljajo identiteto trupla, ki je bilo 12. 10. 2021 najdeno na območju Dobrave nad Izolo, v gozdičku pod povezovalno cesto Belveder - Strunjan. Po mnenju Inštituta…

Več iz te kategorije