0 Deljenj 1849 Ogledov
http://www.nekdanji-pv.gov.si/2013-2014/nc/si/medijsko_sredisce/novica/article/252/6963/index.html?photo=1&no_cache=1?photo=1&no_cache=1?photo=1&no_cache=1

VIDEO: Šarčeva ekipa v nizkem startu na 2. tir: Ministrica Bratuškova si mane roke, šef kabineta Pavlič pa že ima s.p.

17. May, 2019 7:00
1849 Ogledov

Po sredini odobritvi kredita za 1,2 milijarde evrov vreden državni projekt 2. tir, 250 milijonov evrov od Evropske investicijske banke, si je ministrica Alenka Bratušek tako mela roke.

Funkcionar s popoldanskim s.p.

Pogoj za odobritev posojila je sicer državno poroštvo, a vlada Marjana Šarca ima zakon o poroštvu po besedah ministrice Bratuškove že spisan, nabirajo še politično soglasje.

Opazili pa smo, da je pripravljen tudi vodja njenega kabineta Jernej Pavlič, ki je bil v času, ko je bila Bratuškova predsednica vlade, v kabinetu državni sekretar. Pavlič je tudi generali sekretar Stranke Alenke Bratušek (SAB) in drugi na strankini list na evropskih volitvah. Danes je, kot je razvidno iz njegove predstavitve v publikaciji Državne volilne komisije, ki jo prejmejo vsa gospodinjstva, vodja kabineta na ministrstvu za infrastrukturo.

Levo: Jernej Pavlič, kandidat SAB v publikaciji Državne volilne komisije, ki so jo prejela vsa gospodinjstva. Desno: Poslovno svetovanje, Jernej Pavlič, s. p. v poslovnih evidencah.

Širša javnost si je Pavlična najbrž zapomnila po begu pred policijo, ko se je julija lani skril v parlament. Več o škandalu na povezavi.

Čas za Komisijo za preprečevanje korupcije (KPK)

Poznavalec, ki nas je opozoril na Pavličev popoldanski posel, spornost Pavličevega popoldanskega posla opisuje: “Funkcionar, ki je šef kabineta ministrice na največjih infrastrukturnih projektih ima popoldanski s.p. To je možno samo v Butalah. Korupcijska tveganja so enormna, poslanci in KPK pa se spravljajo na onega madžarskega poslanca manjšine.

Kaj počne Pavlič? Teh podatkov v treh delovnih dneh ni uspelo zbrati

Že v torek smo ob 8. uri zjutraj službo za odnose z javnostmi na ministrstvu, kjer vladata Bratuškova in Pavlič, zaprosili za seznam vseh oseb, na ministrstvu zaposlenih v kabinetu kot zaposlitev na osebno zaupanje funkcionarja, od 13. septembra 2018 naprej. Za vsakega od omenjenih nas zanimajo naslednji podatki:
– Končana izobrazba.
– Delovno mesto, ki ga uslužbenec ali uslužbenka zaseda znotraj kabineta.
– Plačni razred.

Prosimo, da seznam vključuje tudi morebitne zaposlene, ki so do dne posredovanja podatkov kabinetno zaposlitev že zapustili, in razloge za prenehanje sodelovanja.
Pojasnila pričakujemo danes, 14.5.2019, do 14. ure.

Do petkovega jutra nismo prejeli ničesar.

Več iz te kategorije