0 Deljenj 6466 Ogledov
© Matjaž Nemec je, ko je živce izgubil v krogu družine, moral hoditi na sodišče. Foto: Matija Sušnik/DZ

VIDEO: Poslancu SD Matjažu Nemcu (spet) popustili živci: Se spomnite, ko se je leta 2011 znašel v črni kroniki zaradi napada na materinega ljubimca?!

26. May, 2020 15:31
6466 Ogledov

Poslanec SD Matjaž Nemec je v državnem zboru izgubil živce. Tokrat je napadel podpredsednika državnega zbora iz vrst SDS Jožeta Tanka, ki ga je ozmerjal, da “ni normalen,” kar nekajkrat pa se je proti njemu tudi pognal iz svojega poslanskega sedeža. Posnetek zbuja ogorčenje na omrežju Twitter, delno pa tudi posmeh, saj se je Nemca na vrhuncu koronavirusa, ko je jadikoval, da ne more kupiti nitke za kosilnico, kljub temu, da je zapis izbrisal, prijelo ime Nitko. Ali se Nemca po polnenju poslanske skupine s prestopniki, ki so jim bila po nekaterih informacijah obljubljena izvoljiva mesta na listi ob prihodnjih volitvah, loteva nervoza?

A ne gre pozabiti, da je sposoben Matjaž Nemec napasti tudi fizično. Kazenski postopek se je zoper poslanca SD, ki je družinska nesoglasja po razpadu ljubezenske zveze njegove matere Nelide v kompaniji z bratom Primožem leta 2011, ko je bil še osebni tajnik takratnega predsednika vlade Boruta Pahorja reševal s fizično silo. Na silo so Nečevi in ženi sinov vstopili k takrat 71-letnemu materinemu bivšemu ljubimcu Danilu Kovačiču, kazenski postopek zoper Matjaža Nemca pa se je na sodišču v Sežani vlekel dolga leta, pri Reporterju pa so leta 2016: “Kovačič jih je skušal nagnati, pri čemer je prišlo tudi do prerivanja, Kovačič je trdo prijel nekdanjo partnerico, njen sin Matjaž pa njega.” Nemec je bil kazensko ovaden zaradi fizičnega napada, sledile so tudi medsebojne ovadbe, vendar na koncu ni bilo nobenega epiloga na sodišču. Odprta je bila tudi zadeva kršitve nedotakljivosti stanovanja, ki se je očitala vsem petim članom družine Nemec.

Več na povezavi.

Več iz te kategorije