0 Deljenj 5896 Ogledov
© Vesna Vuković, Primož Cirman in Tomaž Modic so o Roku Snežiču pisali neresnice, zato jih je kazensko ovadil. Grozi jim zaporna kazen. Fot: Twitter

Vesna Vuković, ki je v Sloveniji ustvarila davčno oazo, brez odgovora na vprašanje, ali je končala res zgolj srednjo šolo!

31. July, 2020 7:10
5896 Ogledov

“Ali bi si pustili zobe zdraviti nekomu, ki si sicer pravi zobozdravnik, pa nima ustrezne izobrazbe iz dentalne medicine? Novinar si lahko očitno v Sloveniji reče vsak, kot na primer Vesna Vuković, ki nikoli ni končala več kot srednje šole, pa še to vprašanje, ali štiriletno,” med drugim piše v dopisu, ki smo ga prejeli v uredništvo.

Naš vir trdi, da ima Vesna Vuković, ki v zadnjih dneh podpisuje članke, v katerih osporava doktorski naziv davčnemu svetovalcu dr. Roku Snežiću, ki je na našem portalu opozoril, da je Vukovićeva skupaj s svojima učencema Tomažem Modicem in Primožem Cirmanom, doslej s poslovnimi manevri v Sloveniji ustvarila davčno oazo in utajila za kar 151.200,00 evrov davkov, končano zgolj šolo za kozmetičarko. Informacije smo želeli preveriti pri Vukovićevi, zato smo ji že v sredo poslali sedem vprašanj, ki jih v celoti objavljamo v okvirju.

Spoštovana gospa Vuković,

na vas se obračamo s prošnjo za naslednja pojasnila danes do 17. ure:
– Katera je zadnja formalna stopnja izobrazbe, ki ste jo pridobili?
– Katerega leta ste zaključilli formalno izobraževanje in na kateri izobraževalni ustanovi?
– Ali drži, da imate zgolj srednješolsko izobrazbo?
– Kakšne kvalifikacije ste predložili za sprejem v Društvo novinarjev Slovenije?
– Ali ste kdaj razmišljali, da bi odprli zobozdravstveno ordinacijo?
– Na podlagi kakšnih kvalifikacij pišete članke o visokošolskih temah?
– Ali ste sistem, s katerim se izmikate davkom, kot je opozoril dr. Rok Snežić (več:https://intelligent-chebyshev.65-108-229-32.plesk.page/skandal/dr-rok-snezic-analizira-ali-se-novinarji-spletnega-medija-necenzurirano-si-izmikajo-placilu-davka/), osmislili sami?

Vukovićeva v dveh dneh ni poslala niti enega pojasnila, ko jih prejmemo, jih bomo objavili. Velja dodati, da je Snežić, katerega doktorski naziv osporava domnevno zgolj srednješolsko izobražena Vukovićeva, zaradi objavljanja neresnic zoper omenjeno in njena partnerja sprožil že vrsto kazenskih ovadb, grozi jim tudi zaporna kazen. Več na povezavi

Naš vir je opozoril tudi na nenavadne standarde novinarske stanovske organizacije Društva novinarjev Slovenije, ki je v svoje vrste očitno sprejelo Vukovićevo. Primerja ga z zdravniško stanovsko organizacijo, kjer se kaj takega ne bi moglo pripetiti.

Društvo novinarjev Slovenije je Vukovićevo leta 2018 celo nagradilo.

Pred dnevi so sicer ugotovili, da ni tako blesteča in jo obsodili zaradi kršitve kodeksa društva.

 

 

Več iz te kategorije