0 Deljenj 9992 Ogledov

Velika skrivnost Eve Erjavec, hčerke šefa DeSUS

3. December, 2019 11:37
9992 Ogledov
© Instagram in Facebook

Oprsje in zadnjico je Eva Erjavec, hčerka predsednika stranke DeSUS Karla Erjavca, tolikokrat poslikala in objavila na Instagramu ali Facebooku, da jo verjetno pozna že prav vsak Slovenec, tudi če ne bo klikal priložene fotogalerije.

Veliko manj transparentne pa so zadeve, ko pridemo do manj mesenih plati hčerke predsednika stranke DeSUS in ministra za obrambo. Od junija, ko je po še vedno silno skrivnostnem postopku na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani, ki jo zaenkrat še vodi razvpita političarka stranke SD, do grla v sodnih postopkih zaradi suma zlorabe položaja, Metka Tekavčič, spremljamo spletno bazo Cobiss, kdaj bo tudi na spletu dostopno magistrsko delo Eve Erjavec.

Vir: Facebook.

Eva Erjavec, o kateri dejansko vemo samo, da je hči politika, ki je že debelo desetletje v vladi, in kako izgleda skoraj gola, medtem ko so njene druge kompetence, denimo podatki o njeni diplomi, je dobila mesto mlade raziskovalke na javni EF pod vodstvom Tekavčičeve samo nekaj dni po tistem, ko se je na Facebooku 12. junija pohvalila, da je zaključila drugo bolonjsko stopnjo in pridobila bolonjski magisterij. Več o zaposlitvi na povezavi, o njenem zaključku študija pa na priloženi fotografiji.

Od njenega zaključka druge bolonjske stopnje bo v prihodnjih dneh minilo pol leta, njenega magistrskega dela pa še vedno ni na spletu, javno dostopnega najširši publiki, kot velja to sicer za vse slovenske študente.

Vir: ef.uni-lj.si

Zato smo Evi Erjavec na elektronski naslov, objavljen na spletni strani ekonomske fakultete, že 7. novembra poslali nekaj povsem enostavnih vprašanj, ki jih objavljamo v celoti:

“Ker v iskalniku Cobiss podatkov o vaši magistrski nalogi ne najdemo, vas sprašujemo:
– Kdaj ste magistrirali?
– Na katerem visokošolskem zavodu?
– Kdo je bil vaš magistrski mentor?
– Kdo so bili člani komisije, pred katerimi ste zagovarjali svojo  magistrsko nalogo?
– Kaj je bila tema vašega magistrskega dela?
– Zakaj vaša naloga ni javno objavljena? Ali nam jo lahko posredujete?”

Sodeč po odzivu, je Erjavčeva Eva pri izražanju z besedami veliko manj suverena kot pri pri objavljanju slikovnega materiala. Ni odgovorila sama, ampak smo pojasnila po štirih dneh, 11. novembra, od fakultetne predstavnice za odnose z javnostmi Dušice Vehovar Zajc, ki je pojasnila, da je Erjavčeva magistrirala 12.6.2019 na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani. Njen magistrski mentor je bil Mitja Kovač, v komisiji za zagovor naloge pa so bili poleg njega še predsednica komisije Polona Domadenik in član Matej Marinč. Mimogrede, tudi Domadenikova mora skupaj z dekanjo Tekavčičevo hoditi na sojenja zaradi suma zlorabe položaja v aferi dodatki.

Vehovar Zajčeva piše naslov magistrskega dela Eve Erjavec z velikimi tiskanimi črkami, citiramo: “LEGAL AND ECONOMIC CHALLENGES OF SOCIAL MOBILITY,” zanimivo pa je tudi njeno pojasnilo na vprašanje Evi Erjavec, zakaj naloga ni javno objavljena in prošnjo Erjavčevi, naj nam jo posreduje: “Na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani imamo veliko zaključnih del, ki jih vnašamo v sistem Cobiss. Glavnina zaključnih del je ravno v mesecu juniju, zato se vnos v sistem Cobiss lahko zamakne. Magistrsko delo magistrice Eve Erjavec je trenutno med čakajočimi deli za vnos in bo vneseno v kratkem, predvidoma naslednji teden. Takrat boste tudi lahko dostopali do elektronske verzije njenega dela.”

In slednje smo skušali danes, pa kaže, da nismo edina javnost, ki ne more do magistrskega dela Eve Erjavec. Osnovne informacije o nalogi so zdaj res vnešene v Cobiss, ko skušate dostopiti do naloge, pa boste povezavo klikali zaman. Naloga, ki nam je Eva Erjavec ni želela posredovati, ni dostopna, ampak se ljubljanska ekonomska fakulteta opraviči za neprijetnost, kot je razvidno iz posnetka strani v nadaljevanju.

Vir: Cobiss in cek.ef.uni-lj.si

 

 


Več iz te kategorije