0 Deljenj 6414 Ogledov

UROŠ SLAK: S podjetjem brez kontaktov ima čez 120.000 evrov letnega prometa

13. April, 2018 10:30
6414 Ogledov

Uroš Slak, voditelj na POP TV, je troedina oseba pri podjetju Vincere, d.o.o.: je ustanovitelj, direktor in edini zaposleni. V skrivnost pa ostaja zvito, s čim se podjetje sploh ukvarja ...

Slak, ki je medijski človek, bi, če bi z Vincere, d.o.o., na trgu deloval kot druga podjetja, za pridobivanje novih poslovnih strank zagotovo imel predstavitveno spletno stran, a smo jo zaman iskali. Glavna dejavnost podjetja je umetniško ustvarjanje, kaj več pa o njem ne boste izvedeli, kajti podjetje nima niti telefona, faksa niti elektronske pošte. In, neverjetno, na poslovnem sedežu podjetja nima niti poštnega predala! Fantomsko podjetje? Morda, vendar ima zelo visoke letne prihodke.

V petem letu

Podjetje je v prvem letu poslovanja, 2014., ustvarilo 45.115 evrov celotnih prihodkov; že v letu 2015 so se prihodki potrojili, poslovno leto je končal z 121.520 evri. Leta 2016 mu je uspelo letni promet obdržati na ravni iz prejšnjega leta, medtem ko podatki za lansko leto na Ajpesu še niso objavljeni. Bilance mora na Ajpes poslati do 31. marca.

Podjetje je še vedno aktivno, poslovnih rezultatov za lansko leto še ni.

Prihodki

Kot kaže, je njegova ena in edina stranka POP TV, ki ji najverjetneje mesečno izstavlja račun za svoje delo. Tako pridemo do mesečnega zneska okoli 10.000 evrov; in ker podjetje po izkazani bilanci nima drugih odhodkov, lahko sklepamo, da to predstavlja njegovo plačo. Deset tisočakov bruto plače pa se ne sliši tako zelo slabo, kajne? Vsekakor znesek, ki ga povprečen slovenski delavec ali delavka, obsojena na minimalno plačo, lahko samo sanjata. Ironično, če ne celo tragično, pa je, da sta prav delavec in delavka na minimalcu glavna gledalca POP TV. Poleg tega se je treba spomniti še na hudomušen tvit Vinka Vasleta iz leta 2016: »Cena mu je tako padla: POP 12.000 €, RTV 6000 €, Planet teve 4000 €, spet POP 3000 €.« Vendar, kot kaže, se mu je »cena« ponovno dvignila. Slak je od začetka leta 2014 in do konca 2016. pri Klubu slovenskih podjetnikov (ustanovili so ga znani podjetniki, med njimi so Akrapovič, Pečečnik, Batagelj in Jezeršek s svojimi podjetji) opravljal tudi funkcijo izvršnega direktorja. Danes to funkcijo opravlja Goran Novković.

Njegovega podjetja na Dunajski cesti 78 v Ljubljani ne bo našel niti poštar

Veliki piškotki

Uroš Slak je torej navajen dobivati zelo velike piškotke, drobtinice, ki jih dobivajo njegovi prekarni novinarski kolegi na POP TV, ga ne zanimajo. Zanimivo pa je, da so ga nekateri nekdanji sodelavci označili za lenuha, ki mu tekste pišejo drugi, prav tako pa na soočenjih, ki jih vodi, zvesto sledi navodilom, ki mu v uho prihajajo prek slušalke iz režije.

Uroš Slak se nad letnim prometom podjetja zagotovo ne pritožuje.

(iz tiskane izdaje Škandal24)

Več iz te kategorije