0 Deljenj 1749 Ogledov

Uradna policija o pijanem višjem kriminalistu Radovančeviću, ki je grozil policistom: kršil je kodeks policijske etike in zakonodajo

2. February, 2019 14:54
1749 Ogledov

V Policiji obsojamo vsako nedopustno ravnanje policistov tudi, če je bilo storjeno v prostem času. Gre za kršitev Kodeksa policijske etike, ki med drugim določa, da mora policist tudi v zasebnem življenju skrbeti za varovanje ter utrjevanje lastnega ugleda in ugleda policijske organizacije. Opisana dejanja pa pomenijo ne samo kršitev kodeksa policijske etike ampak tudi ostale delovno pravne zakonodaje,” so teden dni po prometni nesreči, ki sta jo povzročila pijana kriminalista, sporočili iz Generalne policijske uprave. Direktorico Tatjano Bobnar smo v petek spraševali, ali po dogajanju letošnjega zadnjega januarskega vikenda, ko so insajderji iz policije zgroženi, ker sta kriminalista ne samo pijana povzročila nesrečo, ampak tudi planirala pobeg, lokalno pristojni policisti pa so bili deležni groženj, o čemer lahko berete na povezavi, še ocenjuje, da je vpleteni kriminalist Mišo Radovančević, ki med kolegi velja za nedotakljivega, še zaupanja vredna oseba, ki lahko opravlja funkcijo, kjer je pooblaščena oseba in ima diskrecijsko moč.

Kot je zapisano v pojasnilu, ki ga je podpisal Drago Menegalija, je zoper oba kriminalista (ne glede na to, da gre za kršitve v prostem času) uveden delovnopravni postopek, ki je neodvisen tako od kazenskega kot tudi prekrškovnega postopka. “Višina oziroma vrsta delovnopravnega ukrepa pa bo odvisna od ugotovitev v končnem poročilu o celotnem dogodku, ki ga bo na Generalno policijsko upravo posredovala Policijska uprava   Ljubljana, ki je omenjeno prometno nesrečo obravnavala,” piše Menegalija.

Smo pa preverili tudi, kakšno funkcijo znotraj policije je pred petkovo nesrečo opravljal
kriminalist Mišo Radovančević, in dobili pojasnilo, da je bil od 3. 5. 2018 višji kriminalistični inšpektor v Upravi kriminalistične policije. Preverili smo tudi informacije insajderja, da bo Radovančević vrnjen na oddelek za terorizem in ekstremno nasilje in dobili pojasnilo: “Imenovani bo nadaljeval z delom na omenjenem oddelku.”

 

Več iz te kategorije