0 Deljenj 887 Ogledov

To so ženske, ki žrtvam Igorja Pribca, gre za študentke, niso pripravljene pomagati!

23. January, 2021 7:58
887 Ogledov

Spoštovana,

pripenjamo izsek iz dokumenta Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani, v katerem je povzeto delovanje izrednega profesorja Igorja Pribca, v zadnjih letih izjemno aktivnega v javnem življenju.
Ker smo vajeni vaših komentarjev tovrstnih nemoralnih dejanj, tokrat pa ga pogrešamo, vas danes do 12. ure prosimo za naslednja pojasnila:
– Ali se vam zdi ravnanje gospoda Pribca sprejemljivo?
– Ali je gospod Pribac po vaši oceni oseba, ki sme sodelovati v pedagoškem procesu?
– Kakšno je vaše sporočilo za žrtve profesorja Pribca?
– Ali ste žrtvam gospoda Pribca pripravljeni nuditi pomoč?

Vir: Požareport: https://pozareport.si/post/579239/ekskluzivno-sokantno-dokumenti-primera-pribac-na-vsaki-zahodni-univerzi-bi-ga-ze-nagnali-tukaj-ga-ocitno-branijo

Zgornja vprašanja smo, skupaj z izsekom iz dokumenta, ki ga je objavil portal Požareport, v petek zjutraj naslovili na cel niz vidnih dam slovenskega javnega življenja. Izkazalo se je, da nobenena med njimi žrtvam politika, sicer tudi nekdanjega svetovalca nekdanjega predsednika republike Danila Türka ni pripravljena pomagati.

Vprašanja so prejele, a so očitno ocenile, da gre za drugorazdredno temo ali pa imajo Pribca za prvorazrednega napadalca, ki je nedotakljiv: Barbara Rajgelj, Neža Kogovšek Šalamon, Manca Košir, Milica Antič Gaber, Renata Salecl, Vesna Godina, Sonja Lokar in Svetlana Slapšak.

Odgovorila je le Vlasta Nussdorfer.

 

Vlasta Nussudorfer iz urada predsednika republike Boruta Pahorja očitno pomaga zgolj, kadar ima funkcijo, na vpašanja smo prejeli odogovor, ki ga objavljamo v celoti:

Spoštovani, odgovarjam na vaša vprašanja:

Zadevo sem pred kratkim zgolj  bežno zasledila  v nekaterih medijih. Ste prvi, ki me o primeru, ki ga sploh  ne poznam, sprašujete.

Trenutno  ne opravljam nobene funkcije, ki bi bila povezana z odkrivanjem ali pregonom kaznivih dejanj. Zato so lahko moji odgovori zelo splošni.

1. Nobena od oblik nasilja ni  za nikogar sprejemljiva, saj smo do tega pojava  že sprejeli ničelno toleranco. Nikakor pa ne morem komentirati  konkretnega primera, saj vemo, da je potrebna uradna pot od ovadbe do vseh nadaljnih korakov. Kaj se je dogajalo v resnici in ali tečejo kakšni predkazenski ali kazenski postopki,  nikakor ne vem.

2. Če bi se izkazalo, da je profesor res spolno nadlegoval študentke, so na potezi pristojni, da sprožijo ustrezne postopke. Brez ovadbe ni možna nikakršna ocena ravnanja. Ovadba je  torej  osnovni pogoj za začetek postopka, dejanje pa je potrebno nato  še dokazati. Do obsodbe velja  vsak za nedolžnega.

3. Sporočilo vsem žrtvam  različnih oblik nasilja, ne glede kje se dogaja in kdo je njihov  storilec, je vedno povsem enako. Ne molčite.

4. Za pomoč se lahko  žrtve  vedno obrnejo  na eno od nevladnih organizacij, lahko  tudi  na Beli obroč Slovenije. Sama od leta 2013, ko sem postala varuhinja človekovih pravic, nisem več njegova predsednica.Seveda pa odgovorim vsakemu, ki me prosi za  nasvet ali pomoč. V tem primeru se name ni obrnil prav  nihče.

Vlasta Nussdorfer 

 

Mogoče vas bo zanimalo

VIDEO: Karavana je v šoku, takega incidenta ne pomnijo
Šport
4505 Ogledov
Šport
4505 Ogledov

VIDEO: Karavana je v šoku, takega incidenta ne pomnijo

skandal1 - 26. January, 2021 8:58

Finska policija je prijela prijavo po incidentu, ki se je zgodil na štafeti 4 x 7,5 km za svetovni pokal v smučarskem teku v Lahtiju. V ospredju…

So na otroke pozabili? Predstavlja se kot pedagog in zgraža, da mora med “netestirane otroke”
Škandal
2191 Ogledov
Škandal
2191 Ogledov

So na otroke pozabili? Predstavlja se kot pedagog in zgraža, da mora med “netestirane otroke”

User One - 25. January, 2021 11:40

Sinoči smo ekskluzivno razkrili, kako s pomočjo anonimnih profilov neznanci pred jutrišnjo vrnitvijo otrok v šole netijo pri učiteljih odpor do testiranja na koronavirus, čeprav gre za…

Iz Kopra poročajo o hujši kršitvi, lokal je bil odprt ob 21.50, stregli so pijačo
Črno
1727 Ogledov
Črno
1727 Ogledov

Iz Kopra poročajo o hujši kršitvi, lokal je bil odprt ob 21.50, stregli so pijačo

skandal1 - 25. January, 2021 11:09

V soboto ob 21.50 so policisti opazili, da je v enem od lokalov na Šmarski cesti v Kopru več ljudi. Anita Leskovec s PU Koper: »Na kraju…

Maročan Alija, ki je v Sloveniji brutalno posilil študentki, gre v arest!
Črno
25 Ogledov
Črno
25 Ogledov

Maročan Alija, ki je v Sloveniji brutalno posilil študentki, gre v arest!

skandal1 - 5. March, 2021 8:58

Višje sodišče v Ljubljani je zavrnilo pritožbo 37-letnega Maročana Alija Safinija in potrdilo sodbo ljubljanskega okrožnega sodišča, ki ga je spoznalo za krivega dveh kaznivih dejanj posilstva,…

Zaprta cesta, ena oseba umrl, druga ukleščena
Črno
44 Ogledov
Črno
44 Ogledov

Zaprta cesta, ena oseba umrl, druga ukleščena

User One - 5. March, 2021 8:20

"Danes ob 6.33 smo bili obveščeni, da se je na glavni cesti Slovenska Bistrica-Ptuj, pri odcepu (nekaj sto metrov naprej) za Pragersko, v smeri Ptuja, zgodila prometna…

FOTO: Za Nejca (20) usodna srna
Črno
93 Ogledov
Črno
93 Ogledov

FOTO: Za Nejca (20) usodna srna

User One - 5. March, 2021 6:50

Prijatelji se poslavljajo od 20-letnega motorista Nejca, katerega življenje je ugasnilo v sredo, ko mu je pot prekrižala srna. [caption id="attachment_64790" align="aligncenter" width="684"] Foto: Facebook.[/caption] Reševalci so…