0 Deljenj 3398 Ogledov

To so v BiH ključne osebe, ki skrbijo za denar Zorana Jankovića in poslovno omrežje Draga Isajlovića!

8. January, 2021 5:49
3398 Ogledov

V zadnjih mesecih največja komercialna medijska hiša POP TV in Odlazkova “raziskovalna” trojka množično objavljajo pravljice o poslovnem omrežju podjetnika in davčnega strokovnjaka Roka Snežiča. Na Nova24TV so prejeli informacije, da je medijski linč dominantnih medijev posledica bojazni razkritja nepravilnosti vplivnih tranzicijskih bogatašev iz Slovenije. Predstavljamo vam, kako je podjetje MG Mind pralo denar za ljubljansko podjetje KPL. V to podjetje je vpleten ljubljanski župan Zoran Janković. Plačal naj bi milijon evrov v gotovini preko svojih bosanskih posrednikov. V glavnih vlogah pa nastopajo vplivni politični funkcionarji stranke SDA in njenega političnega voditelja Bakira Izetbegoviča. V članku pa bomo razkrili podjetje Euro asfalt, s katerim je močno povezan najbližji sodelavec Janeza Zemljariča, Dragan Isajlović.

Vplivni prijatelj Bakira Izetbegovića je nekdanji predsednik vlade federacija BiH Nedžad Branković. Eno ključnih podjetij v slovensko-bosanskih poslovnih odnosov na levem političnem polu predstavlja podjetje Euro asfalt. Vplivni lastnik Eufo asfalta je Hamed Ramić. Le ta je bližnji prijatelj Izetbegoviča in Brankoviča. Euro asfalt se je v preteklosti že velikokrat pojavljal v zgodbah, da predvsem pere denar za poslovno omrežje Dragana Isajlovića.

Nikola Spirić, Mladen Milanović Kaja, Zoran Tegeltija, Bakir Izetbegović,Hamed Ramić, Nedžad Brankovič

Na Portaluplus so pred leti razkrili zanimivo povezavo Isajlovića z enim največjih bosanskih gradbincev. Ramič se je političnemu tajkunu SDA Izetbegoviću prikupil tako, da je od vsakega posla nakazal prispevek stranki SDA. Kot zanimivost lahko omenimo, da imajo v slovenski podružnici delež tri osebe. To je bila matična firma iz prestolnice BiH, Klavdij Kovačič in Globint d.o.o. Lastnik Globinta pa je bil med drugim vplivni predstavnik IFIMES-a Zijad Bećirović.

Dragan Isajlović je glavni operativec Janeza Zemljariča in Milana Kučana. (Foto: Demokracija)

V preteklosti se je v slovenskih medijih veliko poročalo o prodaji javnega podjetja KPL bosanski družbi MG Mind. Njen lastnik je Mladen Milanović. Mednarodne institucije za boj proti kriminalu in pranju denarja imajo sumljivega Milanovića že dlje časa na svojih seznamih. Eden osrednjih igralcev v poslovnem omrežju Milanovića so sedanji predsednik ministrskega sveta in član SDA Zoran Tegeltija, član SDA in nekdanji predsednik Predsedstva Bosne in Hercegovine Nebojša Radmanović in član Srbske radikalne stranke Republike Srbske Nikola Špirić.

Prav ta trojica je poskrbela, da so preko podjetja MG Mind kupili nekdanje javno občinsko podjetje KPL. V lastninjenje KPL je osebno močno vpleten ljubljanski župan Zoran Janković. Viri so nam zaupali, da je ljubljanski župan v bosansko podjetje Mind vložil en milijon evrov v gotovini. Ob tem se v Bosno redno vozita oba sinova Jankovića, ki dvigujeta gotovino in jo pripeljeta v Slovenijo. Zagotovili so nam, da sta se sinova znašla na fotografijah tujih tajnih služb, ki ju redno spremljajo.

KPL d.o.o. je vodilno podjetje na področju nizkih gradenj in vzdrževanja cest v Sloveniji. Sektor nizkih gradenj temelji predvsem na projektih z jasno opredeljenimi cilji, omejitvami časa, stroškov in kakovosti. Ne smemo pozabiti, da so prav zaradi njihovih storitev redna stranka za proračunske porabnike. Po podatkih na Erarju je KPL od leta 2003 prejel več kot 290 milijonov evrov. V času Jankovičeve vladavine na ljubljanskem magistratu so od novembra 2006 do sedaj prejeli 188.030.274,84 evrov. Kot direktorja družbe sta navedena Marko Miletić in Radenko Ćubić.

Ne smemo pozabiti, da se je Janković znašel v resni aferi v zvezi s KPL. V letu 2015 so ga kriminalisti ujeli v prisluhih, ki so razkrivali, da je Janković dobival podkupnino od Ranka Mimovića, šefa ljubljanskega komunalnega podjetja. Podkupnine je sprejemal na način, da je občina izbrala podjetje KPL in jim vplačala vnaprej. Kot so poročali, naj bi Jankovič za vsak posel KPL prejel 10 odstotkov. Mesečni zneski bi se bojda gibali med 50 do 100 tisoč evrov. Vlogo kurirja je opravljal Jure Janković. Zato se zdijo navedbe naših virov o obiskovanju Bosne družine Janković za zelo verjetne in resnične.

Tjaša Slokar Kos kot sodelavka bošnjaškega medija Istraga izvaža pravljične bosanske afere v Slovenijo!
V zadnjih mesecih smo priča določenim medijem iz levega političnega pola na neutemeljene napade podjetnika Roka Snežiča. Žal ima le to nesrečo, da je iskren in ne skriva svojega prijateljstva z Janezom Janšo, s katerim sta se spoznala v zaporu. Snežič ni nikoli javno skrival, da mu je politika stranke SDS najbližje in jo podpira.

A zlobni mediji centrov moči, kot so POP TV, Petanov Dnevnik in propadli Odlazkov medijski imperij so z nastopom sedanje vlade v velikih težavah. V članku raziskovalne trojke so s pomočjo svojega bosanskega plačanca Avda Avdića napletli novo zaroto, v katero bi naj bil udeležen Snežič in povezane osebe, ki so jih predstavili v članku. A smo prišli v stik z nekaterimi omenjenimi osebami v članku. Zagotovili so nam, da so le žrtev politične gonje proti vladi Janeza Janše, njihovo ime pa neutemeljeno omadeževano in uničeno.

Medijski napadi iz Bosne so bili v našem mediju razkriti. Za njimi stojijo Drago Kos, njegova žena in direktorica informativnega programa POP TV Tjaša Slokar Kos in direktor bosanske obveščevalne varnostne službe Osman Hemenagič. Večino napadov je bilo napisanih v bosanskem mediju Istraga.ba. Glavni urednik tega medija je Avdo Avdić. Sodelavka Istrage je Tjaša Slokar Kos.  Zato se ne gre čuditi, ko na spletnih straneh in informativnih oddajah 24ur pompozno poročajo o Snežičevem imperiju kot o novodobnem imperiju Al Capona v Bosni in Hercegovini. Lahko jim vsaj čestitamo, da kljub trmastem vztrajanju pri zaroti proti Snežiču na koncu v Odlazkovem marginalnem mediju zmorejo priznati, da Snežič ni popolnoma nič kriv. Tako so zapisali, da je “tožilstvo kljub številnim dokazom ugotovilo, da Snežič in drugi niso “organizirana kriminalna skupina.”

Z napadi na Snežiča skrivajo krajo slovenskega denarja, ki jo izvajajo vplivni gospodarski in politični igralci na slovenski levici. V preteklosti smo že večkrat poudarili, da so slovenski komunisti pod vodstvom Štefana Korošca prenesli med 50 do 75 milijard evrov denarja za delovanje svojega omrežja. Vsako leto v slovenskem zdravstvu izgine do 400 milijonov evrov ter zaradi korupcije več kot tri milijarde evrov letno. Ali je še vedno Rok Snežič glavni poredni deček poslovnega sveta v Sloveniji?

 

Več iz te kategorije