0 Deljenj 3184 Ogledov

To je razredničarka 7. razreda OŠ, ki velja za kolovodjo nelegalnih shodov, na katerih ogrožajo javno zdravje

12. April, 2021 7:00
3184 Ogledov

Razredničarka 7. razreda OŠ Ljubno ob Savinji Bojana Pustinek Miočić je po pripovedovanju lokalnih virov ena od ključnih organizatoric protestov proti nošenju mask, o katerih so v zadnjih dneh poročali predvsem iz Maribora. Poleg tega, da so organizatorji z manifestcijo kršili epidemiloške predpise glede zbiranja, na shodih niso nosili mask in ogrožali svoje in zdravje drugih.

V soboto je po poročanju policije prišlo tudi do nemirov, zaradi česar je morala policija uporabiti prisilna srestva. Tiskovna predstavnica policije Anita Kovačič Čelofiga je zapisala: “Policisti so zbrane večkrat seznanili, da zbiranje in shodi z veljavnim odlokom niso dovoljeni in jih pozvali k upoštevanju priporočil za obvladovanje epidemije in vzdrževanje medsebojne razdalje. Policisti so med neprijavljenim shodom izvedli več identifikacijskih postopkov. Obravnavajo več kršitev po Zakonu o nalezljivih boleznih, Zakonu o varstvu javnega reda in miru, izrečenih pa je bilo tudi več opozoril po Zakonu o nalezljivih boleznih in po Zakonu o nalogah in pooblastilih policije. Vodijo tudi prekrškovni postopek zoper organizatorje. Med kršitvijo javnega reda in miru so policisti uporabili tudi prisilna sredstva (telesna sila).”

 

Viri pripovedujejo, da je Pustninek Miočićeva v svojih stališčih proti testiranju in cepljenjuzelo ekstremna, bojijo pa se, da njena ekstremna stališča vplivajo tudi na njeno učiteljsko profesionalnost.

O nezakonitnem početju učiteljice sprašujemo ravnatelja OŠ Ljubno ob Savinji Sama Kramerja in ministrico za izobraževanje Simono Kustec. Pojasila bomo objavili.

Spoštovani mag. Kramer,

kot ravnatelja OŠ Ljubno ob Savinji vas do poldneva v ponedeljek, 12.4.2021, prosimo za naslednja pojasnila:
– Ali ste seznanjeni z aktivnističnimi aktivnostmi proti testiranju razredničarke 7. razreda Bojane Pustinek Miočić?
– Kako aktivizem učiteljice pojasnjujete učencem in njihovim staršem?
– Ali učiteljica Bojana Pustinek Miočić svoje aktivistične aktivnosti izvaja tudi v delovnem času?
– Kako se z njenimi aktivnostmi proti testiranju in cepljenju soočate na šoli?

Spoštovani,

ministrico dr. Simono Kustec do poldneva v ponedeljek, 12.4.2021, prosimo za naslednja pojasnila:
– Ali ste seznanjeni z aktivističnimi proticepilnimi in proti testiranju aktivnostmi razredničarke 7. razreda OŠ Ljubljno ob Savinji Bojane Pustinek Miočić?
– Kako kot ministrica aktivizem učiteljice pojasnjujete učencem in njihovim staršem?
– Ali ste z ravnateljem mag. Samom Kramerjem o nastali situaciji že govorili?
– Ali ministrica ocenjuje, da je učiteljica, ki organizira aktivnosti, ki ogrožajo javno zdravje v šoli, še primerna za delo v razredu?


Mogoče vas bo zanimalo

Nesreča na avtocesti, skupila jo je sopotnica
Črno
22 Ogledov
Črno
22 Ogledov

Nesreča na avtocesti, skupila jo je sopotnica

User One - 27. November, 2021 17:26

Ob 15.15 je na avtocesti v predoru Podmilj v smeri Celja, občina Lukovica, avtodom zadel v odbojno ograjo, javlja uprava za zaščito in reševanje. Pri tem se…

Kanu potegnili do obrežja, nadaljnje postopke prevzema policija
Črno
62 Ogledov
Črno
62 Ogledov

Kanu potegnili do obrežja, nadaljnje postopke prevzema policija

User One - 27. November, 2021 14:54

Ob 10.00 je na reki Dravi med Studenško brvjo in Starim mostom v Mariboru, nenadzorovano plaval kanu. Posredovali so gasilci JZ GB Maribor, ki so kanu s…

Izginila najstnica, nazadnje so jo vidali v Mostah
Ljudje
112 Ogledov
Ljudje
112 Ogledov

Izginila najstnica, nazadnje so jo vidali v Mostah

User One - 27. November, 2021 11:07

Policisti Policijske postaje Ljubljana Moste so bili obveščeni, da svojci pogrešajo 12-letnico iz Ljubljane, je dopoldne sporočila Aleksandra Golec. Iskalna akcija je bila kmalu preklicana, Golčeva je…

Več iz te kategorije