0 Deljenj 811 Ogledov
© Boštjan Gorjup, šef GZS, predsednik vlade Marjan Šarec in takrat poslanec LMŠ Darij Krajčič, ki je danes direktor nazarske območne enote ZGS. Foto: Facebook

Tako vlada Marjan Šarec: Ukradel sendvič in za nagrado dobil vodstveno mesto

5. avgust, 2019 16:30
811 Ogledov

Najbolj razvpit slovenski ljubitelj sendvičev letošnjega leta, nekdanji poslanec vladajoče stranke Marjana Šarca LMŠ, Darij Krajčič, ki je moral parlament zapusiti, ko se je februarja na zasedanju odbora za kmetijstvo pohvalil, da mu je uspelo v trgovini nasproti parlamenta ukrasti sendvič (posnetek objavljamo na dnu strani), je bil nagrajen z vodstvenim mestom, so nas opozorili viri.

Krajčič je postal vodja nazarske območne enote državnega Zavoda za gozdove, ki obsega celo zgornjesavinsko dolino, celotno šoštanjsko enoto, pokriva šaleško dolino in se razteza vse do Mozirja, Ljubnega in Luč. Gre za organizacijsko enoto, ki je razdeljena na 3 krajevne enote z 20 revirji, in obsega površino 69.141 hektarjev, od tega 48.162 hektarjev gozdnatih površin. Gre za področje, podatki za leto 2018 so objavljeni na spletni strani zavoda, kjer je gozdnatost območja 70-odstotno, lesna zaloga obsega 374 m3/ha, letni prirastek 9,1 m3/ha, letni možni posek 6,4 m3/ha, kar znaša 219.992 kubičnih metrov.

Informacije lokalnih virov potrjuje tudi članek Novega tednika, za katerega je Krajčič, ki ima očitno medijsko pojavljanje rad, v novi vlogi že dajal izjave, in sicer za članek, objavljen 30.julija letos.

Foto: Posnetek strani Novega tednika.

Krajčič je po pripovedovanju lokalnih virov do nove službe prišel prek javnega razpisa, čeprav je bilo v parlamentu že v času po izbruhu afere slišati, da bo Krajčič odstopil kot poslanec, ko mu zagotovijo primerno službo. Zato so v lokalnih krogih prepričani, da je “očitno vedel nekaj, kar bi bilo obremenjujoče za sedanjo oblast.”

In Krajčič ni edini, ki je moral po aferi s funkcije, potem pa je naenkrat dobil dobro plačano državno službo. Ni še minil teden dni, odkar je javnost razburil karierni preskok nekdanje šefice SDH Lidije Glavine, ki je po sestopu s trona sprva za 11.ooo evrov bruto od doma delala za SDH, zdaj pa po poročanju medijev po odstopu z lagodne svetovalske pozicije odhaja v Milano – za državno podjetje GEN-I.

Na las podoben je primer nekdanjega izvršnega direktorja DUTB Jožeta Jaklina, katerega “zlato padalo” ni bila zgolj odpravnina, ampak tudi služba v Beogradu – in to kar za prokurista DUTB v srbski prestolnici, o čemer so prvega avgusta pisali v Financah.

Če ste pozabili, kako se je Krajčič, ki je z direktorskim položajem dobil v roke tudi upravljanje državnih evrov, pohvalil z ukradenim sendvičem, pa je spodaj posnetek njegovega nastopa v vlogi poslanca stranke Marjana Šarca – LMŠ.

Mogoče vas bo zanimalo

Strela udarila v stanovanjsko hišo
Črno
68 Ogledov
Črno
68 Ogledov

Strela udarila v stanovanjsko hišo

User One - 23. avgust, 2019 8:29

Ob 00.37 je v Zaplanini, občina Vransko, v stanovanjsko hišo udarila strela, posledice vremensko burne noči povzema uprava za zaščito in reševanje. Udar je razkril streho objekta,…

Pred nami so dnevi popoldanskih ploh in neviht
Novice
36 Ogledov
Novice
36 Ogledov

Pred nami so dnevi popoldanskih ploh in neviht

User One - 23. avgust, 2019 7:56

Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno, nastale bodo posamezne plohe in nevihte, so v jutranjo napoved zapisali pri Agenciji RS za okolje (Arso). Več sonca bo na…

V kampu prišlo do eksplozije
Črno
9 Ogledov
Črno
9 Ogledov

V kampu prišlo do eksplozije

User One - 23. avgust, 2019 7:21

Včeraj ob 21.37 je v kampu v naselju Osp v občini Koper eksplodirala manjša plinska jeklenka in poškodovala dve osebi. Gasilci JZ GB Koper so opravili ogled…

Več iz te kategorije