0 Deljenj 1330 Ogledov
© Boštjan Gorjup, šef GZS, predsednik vlade Marjan Šarec in takrat poslanec LMŠ Darij Krajčič, ki je danes direktor nazarske območne enote ZGS. Foto: Facebook

Tako vlada Marjan Šarec: Ukradel sendvič in za nagrado dobil vodstveno mesto

5. avgust, 2019 16:30
1330 Ogledov

Najbolj razvpit slovenski ljubitelj sendvičev letošnjega leta, nekdanji poslanec vladajoče stranke Marjana Šarca LMŠ, Darij Krajčič, ki je moral parlament zapusiti, ko se je februarja na zasedanju odbora za kmetijstvo pohvalil, da mu je uspelo v trgovini nasproti parlamenta ukrasti sendvič (posnetek objavljamo na dnu strani), je bil nagrajen z vodstvenim mestom, so nas opozorili viri.

Krajčič je postal vodja nazarske območne enote državnega Zavoda za gozdove, ki obsega celo zgornjesavinsko dolino, celotno šoštanjsko enoto, pokriva šaleško dolino in se razteza vse do Mozirja, Ljubnega in Luč. Gre za organizacijsko enoto, ki je razdeljena na 3 krajevne enote z 20 revirji, in obsega površino 69.141 hektarjev, od tega 48.162 hektarjev gozdnatih površin. Gre za področje, podatki za leto 2018 so objavljeni na spletni strani zavoda, kjer je gozdnatost območja 70-odstotno, lesna zaloga obsega 374 m3/ha, letni prirastek 9,1 m3/ha, letni možni posek 6,4 m3/ha, kar znaša 219.992 kubičnih metrov.

Informacije lokalnih virov potrjuje tudi članek Novega tednika, za katerega je Krajčič, ki ima očitno medijsko pojavljanje rad, v novi vlogi že dajal izjave, in sicer za članek, objavljen 30.julija letos.

Foto: Posnetek strani Novega tednika.

Krajčič je po pripovedovanju lokalnih virov do nove službe prišel prek javnega razpisa, čeprav je bilo v parlamentu že v času po izbruhu afere slišati, da bo Krajčič odstopil kot poslanec, ko mu zagotovijo primerno službo. Zato so v lokalnih krogih prepričani, da je “očitno vedel nekaj, kar bi bilo obremenjujoče za sedanjo oblast.”

In Krajčič ni edini, ki je moral po aferi s funkcije, potem pa je naenkrat dobil dobro plačano državno službo. Ni še minil teden dni, odkar je javnost razburil karierni preskok nekdanje šefice SDH Lidije Glavine, ki je po sestopu s trona sprva za 11.ooo evrov bruto od doma delala za SDH, zdaj pa po poročanju medijev po odstopu z lagodne svetovalske pozicije odhaja v Milano – za državno podjetje GEN-I.

Na las podoben je primer nekdanjega izvršnega direktorja DUTB Jožeta Jaklina, katerega “zlato padalo” ni bila zgolj odpravnina, ampak tudi služba v Beogradu – in to kar za prokurista DUTB v srbski prestolnici, o čemer so prvega avgusta pisali v Financah.

Če ste pozabili, kako se je Krajčič, ki je z direktorskim položajem dobil v roke tudi upravljanje državnih evrov, pohvalil z ukradenim sendvičem, pa je spodaj posnetek njegovega nastopa v vlogi poslanca stranke Marjana Šarca – LMŠ.

Mogoče vas bo zanimalo

Če prepoznate tega moškega, takoj pokličite policijo
Črno
14 Ogledov
Črno
14 Ogledov

Če prepoznate tega moškega, takoj pokličite policijo

skandal1 - 11. december, 2019 17:23

Moški na sliki je 17. novembra, okoli 14. ure vlomil v 5 pisarn in 2 stanovanji na Strossmayerjevi ulici v Mariboru. vendar od nikoder ni odtujil ničesar, je…

Tragične posledice prometne nesreče: ugasnilo je življenje
Črno
8 Ogledov
Črno
8 Ogledov

Tragične posledice prometne nesreče: ugasnilo je življenje

User One - 11. december, 2019 17:16

"Včeraj, nekaj čez pol deseto uro dopoldne, se je v Celju zgodila prometna nesreča, zaradi posledic katere je danes v celjski bolnišnici umrl 83-letni kolesar," sporoča Milena…

Angelika Mlinar bi rada v slovensko vlado, še vedno pa se predstavlja kot političarka avstrijske stranke
Bulvar
8 Ogledov
Bulvar
8 Ogledov

Angelika Mlinar bi rada v slovensko vlado, še vedno pa se predstavlja kot političarka avstrijske stranke

User One - 11. december, 2019 17:08

Angelika Mlinar, ki jo predsedniku slovenske vlade Marjanu Šarcu Stranka Alenke Bratušek predlaga za svojo že tretjo kandidatko v letu in pol delovanja vlade - Marko Bandelli…

Več iz te kategorije