0 Deljenj 2817 Ogledov
© Tomaž Vesel je služnost od sosede dobil brezplačno. Foto: dz-rs.si (Barbara Žerjavec)

Tako to dela bogati državni funkcionar: V petih letih poleg službe zaslužil milijon, do balkona v prvi vrsti ob morju pa prišel brezplačno

28. December, 2020 18:16
2817 Ogledov

Verjetno najbolje plačani slovenski funkcionar, ki ob tem še kot predsednik Računskega sodišča Republike Slovenije bdi nad smotrno porabo proračunskega denarja Tomaž Vesel, ki mu je športno funkcionarstvo pri Svetovni nogometni zvezi (Fifa) v zadnjih letih navrglo ob plači visokega državnega funkcionarja še milijon evrov (priložen izpisek iz letnega poročila 2019 je v ameriških dolarjih), kar je razkril spletni portal Siol, se rad kaj dogovori tudi brezplačno, razkriva zemljiška knjiga.

“Na podlagi prodajne pogodbe z dne 10.2.2004 se vknjiži lastninska pravica,” beremo iz zgodovinskega izpiska v zemljiški knjigi o Veselovem lastništvu stanovanja na vrhu zgradbe na Dantejevi ulici v Piranu. Gotovo je zgolj zabaven slučaj, a bi ga bilo, ko pišemo o nogometnem milijonarju, škoda prezreti – nekaj hišnih številk naprej deluje podjetje “Milijon, davčno svetovanje, d.o.o.”. Sploh ni slabo, Veselovo stanovanje je v prvi vrsti ob morju, Veselu pa je očitno tako pri srcu, da je tam, čeprav ima službo v Ljubljani, stalno prijavljen.

Še bolj kot zgodovinski izpis pa je zanimiv povsem svež sklep Okrajnega sodišča v Ilirski Bistrici v zemljiški knjigi, datiran s 5. novembrom letos, ki ga objavljamo v nadaljevanju. Priča o tem, kako je Tomaž Vesel, nogometni milijonar in visok državni funkcionar, brezplačno prišel do uporabe balkona na južni strani nepremičnine.

Vir: Zemljiška knjiga.

Če smo povsem pošteni, ni bilo povsem brezplačno, nek drug javno dostopen dokument iz zemljiške knjige razkriva, da je Vesel plačal 20 evrov sodne takse prek svojega računa pri NLB, dokument si lahko ogledate na sliki.

Leta 1967 rojeni Vesel je bil sicer leta 2004, ko je kupil stanovanje v Piranu, stalno prijavljen na naslovu v Šentvidu pri Stični, kjer je polovični lastnik hiše. To je postal leta 2005 po sklepu o dedovanju z dne 11.2.2005.

Soseda, ki je stranka v postopku poleg Vesela (ker za razliko od predsednika računskega sodišča ni javna oseba, njenega imena ne bomo zapisali), ima sicer sodeč po evidenci geodetske uprave 20 kvadratnih metrov manjše stanovanje v istem, drugem nadstropju. Ima pa 16 kvadratnih metrov balkona.

 

 

 

Več iz te kategorije