0 Deljenj 1882 Ogledov

Srhljivo sporočilo Vrhovnega sodišča RS: Prejudicirajo izid procesa, ki se sploh ni pričel

7. December, 2021 7:31
1882 Ogledov

Vrhovno sodišče RS, predseduje mu Damijan Florjančič, je v ponedeljek, 6. decembra 2021, na omrežju Twitter objavilo sporočilo s škandalozno vsebino.

Gre za sporočilo, v katerem pravosodna institucija, ki jo vodi Florjančič, napoveduje izid procesa, ki se sploh še ni pričel. Vrhovno sodišče RS je v sporočilo, ki je z vidika demokratičnih standardov povsem nesprejemljivo, napovedalo pogrom tistim, ki so spraševali, ali je Florjančičev predhodnik na mestu predsednika sodišča Branko Masleša, zdaj vodja kazenskega oddelka tega sodišča, v resnici diplomiral na Pravni fakulteti v Sarajevu, kot se predstavlja na spletni strani sodišča, saj Masleša diplome ne želi pokazati. Zanimivo je, da se Vrhovnemu sodišču RS Masleše v zapisu ni zdelo vredno omenjati z imenom in priimkom. Kar seveda sproža vprašanje, za koga znotraj institucije je tovrstno vprašanje še neprijetno.

Vrhovno sodišče RS se je postavilo celo v povsem nedotakljiv položaj, zapisali so, da je vprašanje o Masleševi diplomi odveč, kar je povsem nesprejemljivo. Pred meseci se je moral zaradi identičnega vprašanja zagovarjati poslanec DeSUS Branko Simonovič, čeprav končana izobrazba ni pogoj za poslansko delovno mesto. Argument Vrhovnega sodišča RS, da je vprašanje obstoja diplom sodnikov, upoštevajoč zakonsko predpisan postopek izvolitve, v katerem se presoja izpolnjevanje pogojev za zasedbo sodniškega mesta, odveč, pa z vidika Masleševega multifunkcionarstva, ki smo ga podrobneje analizirali v spodnjem prispevku, zgrešen.

 

Več iz te kategorije