0 Deljenj 2571 Ogledov

Šovinist po meri Tanje Fajon: Ali koga tolerira, ko neporočenim ženskam reče, naj se ukvarjajo s tem, ne z aktualno politiko

22. August, 2020 20:25
2571 Ogledov

Začasna prva med člani SD Tanja Fajon eno govori, drugo pa dela. Medtem ko na omrežju Twitter verižno objavlja zapise, v katerih obsoja šovinizem, so to samo prazne besede, v praksi se ob šovinistih, ki stresajo moške šovinizme, s katerimi izražajo žaljiv, nizkoten in sovražen odnos do novinark, očitno odlično počuti.

Milan Kučan je postal simbol moškega političnega šovinizma do novinark poleti 2014, ko je na ulici novinarko, ki ga je spraševala okoli ustavne pritožbe današnjega predsednika vlade Janeza Janše zaradi krivične sodbe v zadevi Patria, na žaljiv, nizkoten in seksističen pokroviteljski način ponižal in ji navrgel, da ni poročena in naj se raje kot z aktualnim političnim dogajanjem ukvarja s tem. Posnetek, na katerem se Kučan novinarske tudi dotika, si lahko na omrežju YouTube ogledate še danes. Objavljamo ga na spodnji povezavi.

In ob omembi Kučanovega seksizma in neprimernega odnosa do žensk, ostane Fajonova brez besed. Kar dokazuje, da neprimeren šovinizem ni en, ampak sta za Fajonovo vsaj dva. In Kučanov je očitno prvorazredni. Nedotakljiv. Odziv strastne tviterašiče smo poskušali pridobiti že dvakrat, a se dela, da našega vprašanja ni ali pa jo spravi vprašanje v tako zadrego, da nima odgovora.

Prvič smo jo spraševali.

Drugič pa.

Težko bi rekli, da Fajonova igra, ko na fotografijah izgleda, kot da se v družbi do žensk nizkotnega šovinista Kučana dobro počuti.

Z njim celo pozira

Več iz te kategorije