0 Deljenj 8150 Ogledov

Šokantna izpoved okuženega Slovenca, doma s trimesečnim dojenčkom: Medije so poklicali prej kot mene

5. March, 2020 22:58
8150 Ogledov

“Udeleženci, ki so bili testirani ponoči, njih pravzaprav niso želeli testirati. Tak je bil drugi potrjeni primer. Vztrajali so, da bodo poklicali medije. Šele po njihovem teženju so jih testirali in šele na osnovi tega je bil potrjen drugi primer. Naslednji šok pa je prišel pred kratkim, ko sem prej iz medijev izvedel, da je potrjen tretji primer – medije so poklicali, preden so poklicali mene in mi to sporočili,” je malce pred 19. uro v telefonskem klicu na POP TV povedal ogorčeni Rok Borštnik, ki je skupaj s prvopotrjenim potoval po Maroku.

Borštnik je po poročanju POP TV je dejal še, da ga do trenutka, ko je klical na televizijo, o poti v kombiju z letališča s prvookuženim pristojni sploh niso ničesar vprašali. Borštnik je ob vsem bil doma, s soprogo in trimesečnim dojenčkom, televiziji pa se je javil, preden so ga z reševalnim vozilom prepeljali na infekcijsko kliniko.

Po poročanju televizije naj bi dejal še, da so mu dejali, naj na infekcijsko kliniko pride kar sam, kar pa se mu je zdelo preveč tvegano, saj bi lahko koga okužil.

Spletni portal Demokracije sporoča, da je potrjeno okuženih že šest.

Twitter profili Ministrstva za zdravje, Nacionalnega inštituta za varovanje zdravja in predsednika vlade v odstopu, ki je včeraj sporočil, da je potrjena prva okužba, so v času poročil očitno že spali, saj novih uradnih informacij tam ni bilo mogoče najti.

To so obrazi odgovornih s tiskovne konference.

Za prevajalko v znakovni jeznik državna sekretarka Simona Repar Bornšek, minister Aleš Šabeder, direktorica NIJZ Nina Pirnat in predstojnica ljubljanske infekcijske klinike Tatjana Lejko Zupanc.

Več iz te kategorije