0 Deljenj 1256 Ogledov

Sodni svet RS v zadevi Masleševe kvalifikacije nastavil ogledalo Vrhovnemu sodišču RS, ki je pod Florjančičem grozilo na omrežju Twitter

24. January, 2022 14:24
1256 Ogledov

“Sodni svet na podlagi 2. člena Zakona o sodnem svetu (ZSSve) v okviru skrbi za zagotavljanje javnega ugleda sodstva ter z namenom zaščite in krepitve zaupanja v sodno vejo oblasti, pričakuje od vrhovnega sodnika svetnika Branka Masleše, da Sodnemu svetu in javnosti celovito pojasni nejasnosti in dvome glede veljavnosti potrdil o diplomiranju in pravosodnem izpitu, ki se pojavljajo v medijih, saj prihaja zaradi nadaljevanja nejasnosti v tej zvezi do krnitve ugleda sodnika in sodstva v javnosti,” so v stališče, ki so ga sprejeli 20. januarja in danes objavili na spletu, zapisali pri Sodnem svetu RS.

Pri razpravi in sprejemu stališča sta bila izločena dr. Erik Kerševan in mag. Emil Zakonjšek.

Stališče Sodnega sveta RS je diametralno nasprotno tistemu, kar je objavila služba za odnose z javnostmi Vrhovnega sodišča RS, ki ga vodi Tina Brecelj, ki jo je na to mesto imenoval prav Masleša, sicer pa je zasebna partnerka podpredsednika vrhovnega sodišča dr. Miodraga Đorđevića.

Kot je razvidno iz priloženega posnetka strani, služba za odnose z javnostmi Vrhovnega sodišča RS upravljala s Twitter računom Vrhovnega sodišča RS. Trenutno opravlja funkcijo predsednika sodišča Damijan Florjančič.

Kaj meni danes o neprimernem čivku in ali je bil z vsebino seznanjen pred objavo, sprašujemo predsednika vrhovnega sodišča RS mag. Damijana Florjančiča.

Spoštovani gospod Florjančič,

kot odgovorno osebo Vrhovnega sodišča RS vas do poldneva v torek, 25.1.2022, prosimo za naslednja pojasnila:
– Kako boste glede na danes objavljeno stališče Sodnega sveta RS do vprašanja izobrazbe in pravosodnega izpita vrhovnega sodnika Branka Masleše ravnali v zvezi z grozečo objavo, ki ste jo na omrežju Twitter objavili pri Vrhovnem sodišču RS?
– Kdo, poimensko, je napisal grozeči čivk (ali Twit) 6. 12. 2021?
– Ali ste bili kot predsednik sodišča seznanjeni z vsebino čivka pred njegovo objavo?
– Ali ste ga odobrili?
– Ali danes, 24. 1. 2022 še vztrajate pri prejudicu, zapisanem v čivku Vrhovnega sodišča RS, da je tožba sodnika Masleše dobljena? Ali še vedno menite, da je vprašanje o izobrazbi sodnika odveč?

Več iz te kategorije