0 Deljenj 5699 Ogledov

Skoraj milijonski posel Golobove Marte Kos s kupcema iz davčne oaze

22. April, 2022 6:00
5699 Ogledov
© Marta Kos, prijateljica Milana Kučana, je v letu 2021 sredi Slovenije sklenila posel s kupcema iz davčne oaze. Foto: Arhiv.

Podpredsednica Gibanja Svoboda Roberta Goloba Marta Kos je v letu 2021 sklenila skoraj milijonski posel z osebama, ki imata stalno prebivališče prijavljeno na Barbadosu. Država sodi med države z visokim tveganjem na seznamu tveganih držav Urada za preprečevanja pranja denarja, gre za “Seznam držav, ki imajo po podatkih mednarodnih organizacij pomanjkljivo zakonodajo ali je ne izvajajo v celoti oziroma se države povezuje z drugimi tveganji, ki lahko vplivajo na uspešnost boja zoper pranje denarja in  financiranje terorizma.”

Kosova in njen bivši zakonec Aaron Marko sta dalj časa prodajala hišo v kraju Selo pri Vodicah, ceno sta postavila na 1,4 milijonov evrov. Januarja lani sta nepremičnino prodala za 828 tisoč evrov, je razvidno iz evidence trga nepremičnin.

Kupca sta iz Barbadosa, države z vrha seznama davčnih oaz, kjer imata sicer različna naslova, v krajih Vuemont in St. James. Celotni zemljiškoknjižni izpisek je na voljo na povezavi prodaja Marta Kos.

Več o nepremičnini, tudi fotografije hiše iz leta 2019, na spodnji povezavi

Čudni so tudi nepremičninski posli predsednika Gibanja Svoboda Roberta Goloba, ki jih prepisuje na svojo soprogo. Da pa ta z njimi ne more razpolagati zaradi njegove sodne prepovedi.

https://intelligent-chebyshev.65-108-229-32.plesk.page/skandal/je-gibanje-svoboda-retoricna-farsa-razkrivamo-kaj-je-robert-golob-sodno-ze-pred-desetimi-leti-prepovedal-svoji-soprogi/

In kljub prizadevanjem piscev portala Necenzurirano Primoža Cirmana, ki je pomagal Golobu v prvih dneh letošnje kampanje, Vesne Vuković in Tomaža Modica, da bi prišli do najemne pogodbe Golobove politične tekmice Aleksandre Pivec, ki ji je kot urednica informativnega programa Pop TV pomagala tudi svakinja Marte Kos Tjaša Slokar Kos, še vedno čakamo, da Golobova kandidatka Mojca Pašek Šetinc in njen soprog Milenko Šetinc razkrijeta najemno pogodbo za hišo, kjer sta še vedno stalno prijavljena, čeprav sta jo že pred meseci prodala, nova lastnika pa sta uredila tudi vpis v zemljiško knjigo.

https://intelligent-chebyshev.65-108-229-32.plesk.page/skandal/golobova-kandidatka-mojca-je-zivela-v-nepremicnini-lastnika-financiranega-iz-javnega-zdravstvenega-denarja-a-februarja-se-je-vse-spremenilo/

Brat Marte Kos je razvpiti Drago Kos, ki je v banki NLB, kjer je bila oprana in nikoli procesirana milijarda dolarjev, izvajal forenzične priskave in zanje prejemal 218 evrov na uro. Skupaj je pokasiral 765.000 evrov, o rezultatih njegovega dela pa do danes ne vemo ničesar.

Marte Kos med kandidati Gibanja Svoboda na letošnjih volitvah ni. Je pa Mojca Kert, ki je bila poročena z Martinim drugim bratom Miranom Kosom.

 

Več iz te kategorije