0 Deljenj 1578 Ogledov
Izjemno športnofunkcionarsko kariero na račun davkoplačevalcev imata za seboj Aleksander Čeferin in Bogdan Gabrovec (na fotografiji levi in desni). Foto: Facebook.

Sedijo na desetmilijonskih državnih in paradržavnih zneskih in v najhujši epidemiji našega časa podpihujejo sovraštvo do skrbi za javno zdravje

9. February, 2021 6:40
1578 Ogledov

Dokaz več, da v epidemiji koronavirusa vsi niso pripravljeni biti solidarni, je sporočilo Združenja nogometnih trenerjev Maribor, predsednik upravnega odbora je Boštjan Kamenšek, sekretar Dejan Žmavc, ki v dneh, ko se zdi, da je Slovenija iz najhujšega in se bomo končno lahko počasi vrnili v normalo, izpostavlja svojo panogo in kliče po soju žarometov.

Bolj kot akcija, v kateri veliki in bogato iz denarja državljanov podmazane športne organizacije igrajo s kmeti na šahovnici, so zanimiva ozadja. Pri Združenju nogometnih trenerjev Maribor že z logotipom izdajajo pripadnost Nogometni zvezi Slovenije (NZS). Prejšnjo sredo pa so na Facebooku delili poročilo, v katerem napad na vlado podrobno opisuje časnik Delo idrijskega tajkuna Stojana Petriča, kjer že v podnaslovu članka, brez navednic, s katerimi bi tako izjavo pripisali komu, ki ga citirajo, suvereno trdijo: “Vlada nima posluha za predloge športne sfere.”

Vir: Facebook.

Kaj je Petričevo Delo? Medij, ki je od države neposredno ali prek podjetij zgolj po podatkih aplikacije protikorupcijske komisije Erar od leta 2003 zaslužilo več kot 42 milijonov evrov, skupaj s hčerinskimi podjetji pa čez 60 milijonov evrov.

Vir: Erar.

Delo je sicer v iskanje alternativnih mandatarjev, ki bi prevzeli vlado, tudi aktivno vključeno.

In kaj ima z denarjem davkoplačevalcev Olimpijski komite Slovenije (OKS), katerega predsednik je bil več kot 20 let šef zveze komunistov Janez Kocijačič, danes pa je Bogdan Gabrovec? Milijone. Dobesedno. Erar pokaže, da je zgolj OKS iz proračuna prejel 31 milijonov, celotna mreža pa kakšnih 40 milijonov evrov!

Vir: Erar.

Bogdan Gabrovec.

Od kod takšna enormna nakazila, ki so vidno poskočila od leta 2017? Največ od ministrstva za izobraževanje, znanost in šport (tudi ministrstvo za šolstvo in šport, op.p.), državne institucije, po kateri administracija Bogdana Gabrovca tudi najbolj sočno pljuva. Sledi morebiti še najbolj logični plačnik, Fundacija za financiranje športnih organizacij v Republiki Slovenij. Tretji je seznamu Center šolskih in obšolskih dejavnosti, četrti Holding Slovenske elektrarne, peti pa, pozor, Javni zavod RTV Slovenija. Plačnikov je kar za 171 strani!

Vir: Erar.

Septembra smo ekskluzivno razkrili, kako so pri olimpijskem komiteju plačnike gostili, potem pa s pomočjo RTV Slovenija prikrivali imena.

Milijonske zneske iz proračuna pobirajo tudi pri Nogometni zvezi Slovenije (NZS). Več kot 12 milijonov evrov prikaže Erar.

Vir: Erar.

Po ministstvu za šolstvo in šport pa na drugem mestu z milijonskimi nakazili RTV Slovenija

Vir: Erar.

 

Več iz te kategorije