0 Deljenj 475 Ogledov
© Facebook

Še pomnite, kako je uničevalec zasebnega šolstva Jernej Pikalo s kompanijo iz SD iz proračuna počrpal več kot milijon evrov?

17. julij, 2019 6:55
475 Ogledov

Vsak proračunski evro zase in za svoje prijatelje, od tistih, ki menijo drugače, pa so različni tako, da njim vsak evro vzamejo. Tako bi lahko strnili maksimo ministra za izobraževanje iz vrst SD Jerneja Pikala, ki je otrokom v zasebnih šolah in njihovim staršem, namesto, da bi financiranje zasebnih in javnih šol izenačil, kot je razsodilo ustavno sodišče, na letni ravni vzel še 300 tisoč evrov.

Zato velja dan pred ponovnim odločanjem o zakonu, ki ga je z vetom vsaj začasno ustavil državni svet, znesek, ki ga Pikalo jemlje šolarjem, primerjati z milijonom in več, ki so si ga Pikalo in kompanija iz stranke SD iz proračuna privoščili v času ministrovanja takratnega predsednika SD Igorja Lukšiča. Za projekt, od katerega razen kompanije, ki se je s temi evri plačevala, otroci v šolah niso imeli ničesar.

Lukšič je kot minister projakt prenove predmeta državljanske vzgoje na javnem razpisu, objavljenem decembra 2004, podelil Fakulteti za družbene vede (FDV), s katere prihajata oba s Pikalom. Proračunski posel je projektu današnjega ministra za izobraževanje Pikala iz stranke SD prinesel  dvakrat toliko, kot Pikalo zdaj otrokom v zasebnih šolah jemlje. A to še ni bilo vse. RTV Slovenija je takrat poročal, da je center znotraj FDV, v okviru katerega je deloval Pikalo, vodil kar Lukšičev brat Andrej Lukšič. Kmalu po razkritju zgodbe leta 2014 se je izkazalo, da je Lukšičevo ministrstvo iz proračuna še 800.000 evrov plačalo Slovenski akademiji znanosti in umetnosti (SAZU), kjer je zaposlena Lukšičeva sestrična Marina Lukšič-Hacin.

Pikalo se je v celotnem projektu izkazal s člankom Kozmopolitanska demokracija, ki ga je napisal in objavil še preden je bil za projekt sploh objavljen razpis, je leta 2014 še poročal RTV Slovenija. Pregled stroškov je po poročanju RTV Slovenija pokazal, da so kar 1,15 milijona evrov namenili za plače, honorarje in podjemne pogodbe za obdobje med januarjem 2010 in avgustom 2011.

Svoje iz proračuna milijonsko plačujejo, drugim, četudi gre za otroke, politiki iz SD jemljejo. Lukšič, Pikalo in Židan ob obloženi mizi. Foto: Facebook.

 

Mogoče vas bo zanimalo

Ljubljančana so našli mrtvega
Črno
177 Ogledov
Črno
177 Ogledov

Ljubljančana so našli mrtvega

User One - 13. december, 2019 19:22

"Pogrešani Ljubljančan je bil najden mrtev. Ob najdbi pogrešanega policisti niso ugotovili znakov kaznivega dejanja," je zvečer sporočila Aleksandra Golec iz PU Ljubljana. Ljubljančan je od doma…

Vlak zbil občana, prek jarka z nosili
Črno
36 Ogledov
Črno
36 Ogledov

Vlak zbil občana, prek jarka z nosili

User One - 13. december, 2019 17:58

Ob 11.46 je ob Debevčevi poti na Brezovici tovorni vlak zbil občana, javlja uprava za zaščito in reševanje. Gasilci PGD Brezovica, Vnanje Gorice in GB Ljubljana so…

Iščejo Uroša, poglejte, kaj je storil
Črno
71 Ogledov
Črno
71 Ogledov

Iščejo Uroša, poglejte, kaj je storil

User One - 13. december, 2019 17:27

"Policija od meseca maja 2019, na podlagi odredb Okrožnega in Okrajnegasodišča v Mariboru išče 30-letnega Uroša Lorenčiča, državljana Republike Slovenije. Navedeni je obdolžen storitve kaznivega dejanja tatvine…

Več iz te kategorije