0 Deljenj 3034 Ogledov
© Jonas Žnidaršič z značilno grimaso, je v službi najbolj razvpitih slovenskih tajkunov. Foto: Facebook.

Razvpita ekipa, za katero dela Jonas Žnidaršič: v službi tajkunov, tudi prodajalca orožja

22. March, 2022 6:00
3034 Ogledov

Pred desetletji je fural imidž velikega frajerja, ko se je postaral, je z voditeljsko vlogo pri priljubljenem kvizu skušal igrati izobraženca, ste vedeli, za koga po vseh padcih danes dela Jonas Žnidaršič, ki kandidira na list SD, pri vse manj inovativni Tanji Fajon?

Odkar so minila njegova televizijska leta, smo ga našli  pri radijski postaji Bob, kjer je predstavljen kot eden iz ekipe treh voditeljev, z identično grimaso kot na večini objav, kjer se promovira kot kandidat Tanje Fajon.

Iz razvida medijev, objavljenega na spletni strani ministrstva za kulturo, lahko raberemo, da je lastnik vseh medijev, ki imajo v imenu Radio Bob, družba Radio 3. Ta pa je v lasti družbe Infonet media, ki je tudi radijska mreža, ki ji pripada Radio Bob.

Lastniška struktura mreže Infonet media, za katero dela Jonas Žnidaršič, pa je silno razvejana, predvsem pa združuje razvpite igralce slovenske tranzicijske gospodarske scene.

Največji lastnik mreže, za katero dela Jonas Žnidaršič, je smetarski tajkun Martin Odlazek, pri katerem so našli zavetje tudi novinarji, ki se poslužujejo sumljivih davčnih prijemov, Primož Cirman, Vesna Vuković in Tomaž Modic. Odlazku sodijo, ker je osumljen zlorabe položaja pri gospodarski dejavnosti. Siol je januarja poročal: “Urad za preprečevanje pranja denarja je finančni upravi (Furs) pred dobrim letom naznanil sum davčne zatajitve poslovneža Martina Odlazka, njegovih družinskih članov in povezanih podjetij. Skupni znesek domnevno spornih transakcij so v uradu ocenili na najmanj dva milijona evrov.”

Največji posamezni lastnik mreže, za katero dela Jonas Žnidaršič, je Ivan Kralj, ki naj bi Odlazku posojal denar in o orožarskih poslih katerega so obširneje pisali pri Nova24tv, kjer so razkrili, da je poslovni imeprij gradil s pomočjo politike: “Ivan Kralj je še eden izmed tranzicijskih povzpetnikov v Sloveniji. Kljub temu, da ga osrednji mediji zelo radi predstavljajo kot uspešnega podjetnika temu ni tako. Prve posle s slovensko vojsko mu je uspelo pridobiti v času LDS s pomočjo takratnega poslanca Toneta Anderliča. Kralj ima sicer stike s poslovno-političnim omrežjem koncerna Iskra. Prav v času prve Janševe vlade je s pomočjo svojega zvestega uslužbenca na MORS-u Željka Kralja (nista v sorodu) na sumljiv način zaslužil čistih sedem milijonov evrov, ko je svoje puške FN-2000 prodal za dvakratnik nabavne cene.”

Četri največji lastnik so AMC Investicije, kjer skozi verigo nanizanih podjetij Inforsoft, RMS Info Center in Ekdis pridemo, kjer smo začeli – do Martina Odlazka.

Desetinski lastik je še en medijsko-poslovni tajkun, Bojan Petan, ki je v preteklosti v svojo mrežo poleg časopisa Dnevnik prepletel tudi Marino Portorož in Terme Čatež.

Najmanjši lastnik mreže, za katero dela Jonas Žnidaršič, pa je Marko Divjak, lastnik družbe Luxuria, ki je lastnica družbe NEP Trade.

Več iz te kategorije